ITU valitsev maailmameister, hispaanlane Javier Gomez, tõestas pühapäevase Panama poolpika triatloni võiduga, et on üks paremaid ja mitmekülgsemaid talente praeguses triatlonimaailmas. Panama 70.3 Ironman etapiga võistlushooaega alustanud Gomez lõpetas hooaja esimese stardi muljetavaldava ajaga 3:38:28.
Tavaliselt lühematel distantsidel osaleval Gomezil on oma senisest triatlonikarjäärist ette näidata pikk ja muljetavaldav resümee. Hispaanlane on juba kolmekordne ITU olümpiadistantsi maailmameister, 2012. aasta olümpiahõbe, Xterra krosstriatloni MM-i võitja ja otse loomulikult ka hetke valitsev maailmameister ITU triatlonisarjas.

Gomez suutis 21 km pikkuse jooksuetapiga tõusta seitsmendalt kohalt esimeseks, pöörates enam kui kolmeminutilise kaotusseisu kindlaks võiduks ameeriklase Matt Chraboti ees. Meeste vahe finišis oli lõpuks 3 minutit ja 44 sekundit, kolmandana lõpetanud prantslane Bertrand Billard kaotas Gomezile juba pea viie minutiga. Gomezi jooksuaeg 1:11:59 oli loomulikult ka konkurentsitult päeva parim.

Panamas toimunud võistlusel oli lisaks esikolmikule kohal ka palju teisi kõrgetasemelisi võistlejaid, sealhulgas viimased aastad pikamaatriatloni rattaradu valitsenud Andrew Starykowicz. Oma meelisalal näitas ameeriklane taset nüüdki, kulutades 90 km pikkuse rattadistantsi läbimiseks vaid 2 tundi, 2 minutit ja 25 sekundit. Finišisse jõudis Starykowicz siiski alles viiendana, kuna ei suutnud jooksuetapi käigus kiirematega sammu pidada.

Naiste arvestuses läks esikoht tugevale Kanada triatleedile Angela Naethile, kelle võiduajana läksid kirja numbrid 4:04:58. Järgnevaid konkurente edestas Naeth enam kui minutiga.


Lisa kommentaar