Trismile triatloni põhidistantsi Ferroline 111 võitsid USA’d esindav Maksim Kriat ja Alma Sarapuu Eestist. Suurele triatloninädalavahetusele Pühajärvel panid punkti Ferroline 111 distantsi võistlejad, keda oli kokku ligi 400. Meestest võitis Maksim Kriat ajaga 3:19.01, naistest Alma Sarapuu ning parim võistkond oli Jooksuekspert (koosseisus Alar Lodi, Kert Martma, Rauno Laumets).

Kell 11 anti start Ferroline 111 põhidistantsile, kus triatleedid kõigepealt ujusid 1 km küllaltki jahedas alla 18-kraadises vees, seejärel sõitsid 100 km ratast tugeva puhangulise tuulega ning kõige lõpuks jooksid 10 km tõusuderohkel rajal. Võitja Ukrainas sündinud, kuid Venemaad esindav Kriat lõpetas ujumise esikümnes ning tõusis rattarajal liidriks. Põlvevigastusega kimpus ja valudega jooksnud Esben Hovgaard püsis tal tihedalt kannul ja jooksule siirdus esimesena, kuid finiššijoone ületas siiski Kriat rohkem kui minutilise eduga Hovgaardi ees. Kolmandana lõpetas Harri Sokk, kes sellega tagas endale võidu 25-29 vanuseklassis.

“Rattadistantsi vedas esimene mees umbes 70 km ja ma arvasin, et teda kinni ei saa, kuid millegipärast läks tal pärast 75. kilomeetrit kiirus alla ja pärast seda olin ma üsna kindel, et ma võidan selle võistluse, sest ma olen kõva jooksja ja minu ees ei olnud kedagi,” lausus Kriat. “Seega sättisin tempo avakilomeetril paika ja lihtsalt jooksin kuni lõpuni.”

Naiste võitja Alma Sarapuu päev oli mitmekordselt õnnelik, sest ta tähistas pühapäeval ka oma sünnipäeva. Trismile Triathlonil varem teise, kolmanda ja kaks korda neljanda koha saanud Sarapuu lõpetas Ferroline 111 distantsi Karmen Reinpõllu ja venelanna Valentina Kukruse ees. Vanusegrupi võidu noppis ka haridusminister Jürgen Ligi.

Omavahelisi duelle ja muidu sportlikke mõõduvõtmisi tuli võistlusel ette mitmeid. Näiteks sattusid rattarajal teineteisega kokku endine rahandus- ja praegune haridusminister Jürgen Ligi ning endine jalgpallur ja praegune kalur js harrastussportlane Raio Piiroja. Sellest duellist väljus võitjana Ligi, kes saavutas ülekaaluka võidu omas vanuseklassis.

Võistlejad, kes juba mitmendat korda Pühajärvel võistelnud, kiitsid jahedat Eesti suveilma, sest varasematel aastatel on temperatuur kerkinud piinava 30 kraadini.

Tekst:Triatloniportaal
Foto: Mallor Malmre