Märtsis Okeaanias avalöögi saanud MK sprindietappide järel Mooloolabas (AUS) ja New Plymouthis (NZ) suundub suur osa triatleete just Aucklandi, et kontrollida oma valmisolekut järgnevateks MM etappideks.

Sel pühapäeval, 6. aprillil algusega kell 3:10 öösel Eesti aja järgi, antakse start 51-le naistriatleedile. Mõned tunnid hiljem, varahommikul kell 6:40 Eesti aja järgi on rivistatud 65 meesvõistlejat.

Võistluse käiku saab jälgida ITU meedia vahendusel veebis https://triathlonlive.tv.

Naisvõistlejate arvestuses on rivis nii varasemad MK etappide võitjad ameeriklannad Gwen Jorgensen ja Katie Hursey, kellele pakuvad konkurentsi eelmise aasta võitja Anne Haug (GER), kes tänavu alustas hooaja ettevalmistust jaanuaris, mil ühines Saksamaa sõjaväe teenistusega. Üllatust võib pakkuda Suurbritannia esinumber Jodie Stimpson (GBR) ja tugevalt MK etappidel alustanud kohalik suurfavoriit Andrea Hewitt (NZ), tänavu poolpika Ironmaniga tutvust teinud Emma Moffatt (AUS) ning duatloni maailmameister Ai Ueda (JPN).

Meeste võistlus pakub veelgi rohkem pinget, sest kohal on ammused konkurendid Javier Gomez (ESP) ja Jonathan Brownlee (GBR). Kui MK sprindietappidel tegi “Super” Mario Mola (ESP) üliinimliku jooksuetapiga puhta töö ja edestas New Plymouthis ka Gomezit, siis nende kolme vahel võid oodata  väga põnevat heitlust. Ilm tõotab tulla päikseline ja tuulevaikne, seega ujumises pikki vahesid ei tohiks tekkida, kuid palju võib juhtuda tehnilisel ja kurvilisel rattarajal. Medaliheitlusesse võivad veel sekkuda David Hauss (FRA), Sven Riederer (SUI), Joao Silva (POR). Kohalik Ryan Sissons on eesmärgiks võtnud jõuda esikaheksa hulka ning lunastada pääse tänavusele Commonwealth Gamesile.

Numbritest:

  • Naistriatleete – 51
  • Meestriatleete – 65
  • Age-group triatleete – 750
  • vabatahtlikke – ca. 400
  • kohtunikke (TO) – 30 (sh. yks eestlane)

 

Loo autor: Siim Vollmer – ITU level 1 Technical Official. Viibib kohapeal võistluse kohtunikuna.

Foto: Siim Vollmer