Möödunud aasta Eesti parim meestriatleet ja tänavusel hooajal Rio olümpiapääset jahtiv Aleksandr Latin avas oma hooaja Abu Dhabi MM-etapil, kus oli võistlustules kogu maailma paremik. Latini lõpuaeg 01:49:08 andis finišiprotokollis 28. koha, võistluse võitis  tugeva jooksu teinud hispaanlane Mario Mola.

Triatloniportaalile antud võistlusjärgses intervjuus ütles Latin, et jäi sooritusega üldjoontes rahule. “Suutsin kogu võistluse vältel tugevalt pingutada ja ühtki “ärakukkumist” ei toimunud. Ujumises kaotasin liidritele 35 sekundiga, mis jättis võimaluse rattaetapil vahe tasa teha. See ka õnnestus ja peagi moodustus suurem grupp. Kellelgi rattaetapil ohtlikku äraminekut teha ei õnnestunud jap araku liidrite hulgas mitmed mehed töö tegemist enda õlule võtta ei soovinud ja seega gruppi lõhkuda ei õnnestunud ning jooksuetapile suundutigi minimaalsete vahedega.”

Järgmine võistlus leiab aset juba nädala pärast Austraalias Mooloolaba MK-etapil, kus jätkub olümpia kvalifikatsioonipunktide püüdmine.

Abu Dhabi MM-etapp kuulub triatloni maailmameistrivõistluste sarja, mille käigus selgitatakse välja maailmameister ja tegemist on olümpiatriatloni tugevaima ja prestiižikaima sarjaga.

TULEMUSED

Tekst: Martin Meri | Triatloniportaal
Foto: Martin Meri