Värskelt saabunud kevade alguseks on rahvusvaheline triatlonikarusell aktiivselt käima lükatud ning eeloleval nädalavahetusel on Aucklandi MM-etapil kaasa tegemas ka Aleksandr Latin, kes räägib Triatloniportaalile oma vormist ja võistlusraja raskusest.Veidi pikemat aega juba maakera kuklapoolel viibinud Latini jaoks on see juba neljas järjestikune võistlus – 8. Märtsil Woollongong Okeaania sprindi etapp, Austraalias (7. Koht), 14. Märtsil Mooloolaba sprindi MK etapp Austraalias (20. Koht), 22. Märtsil New Plümouth MK sprindi etapp Uus-Meremaal (17. Koht).

Kuidas oled rahul oma hooaja algusega?

Hooaja ettevalmistus läks korda ning esimeste startidega võib rahule jääda. Woollongongis võisteldes jalgades sellist kiirust veel polnud ning keha vajas pingutamiseks harjumist. Tasuks sai korraliku 7. Koha.

Järgnevalt Mooloolaba oli puhtalt taktikaline jooksuvõistlus (5km – 15:20), kuid New Plümouthi raske rattarada meeldib mulle oluliselt rohkem. Seal proovisin alguses ka ise grupilt eest ära sõita aga kahjuks ei õnnestunud.

Mis eesmärgid oled enda jaoks Aucklandi võistlusel püstitanud?

Tahaksin ujumises kindlasti eesotsas välja tulla, et nõudlikul ja tehnilisel rattarajal õigesse punti saaksin. Sama mõttega on stardis kõik 66 võistlejat.  Hea ujumine lubaks mul ennast rattarajal rohkem säästa ja saaksin keskenduda jooksmisele. Rattaraja kurvid ja tõusud ei võimalda siin kordagi jalga sirgeks lasta ning kindlasti moodustub 3-4 erinevat gruppi.

Oled 2011 aastal Aucklandis võistelnud, kuidas siis läks?

Minu võistlus piirdus rattarajal vaid kahe ringiga (10km), sest konkurendi kukkumisega tõmmati mind kaasa ning ei saanud enam jätkata, kuna rattaraam purunes. Sellest kahest ringist piisas, et aimu saada, kui raske see rada siin on. Minu hinnangul isegi maailma raskeim rattarada.

Keda ennustaksid ise võitjate ringkonda?

Ma arvan, et Mario Mola, Jonathan Brownlee ja Javier Gomez on suurimad pretendendid ning loomulikult mina ise 🙂 Uutest tegijatest võib rohkem pildile jääda Austraalia koondis või ehk leidub ka tugevaid rattureid kes suudavad üllatada ja kaarte veidi segada.

Mis on edasised plaanid peale Aucklandi?

Juba esmaspäeval lendan Sydneysse, et seal oma treeningutega jätkata ja kahe nädala pärast uuel Gold Coasti MM- etapil kaasa teha. Põhi on alla laotud ning keskendun võistlemisele ja püüan oma vormi säästa. Esimese kahe päevaga puhkan Aucklandi võistlusest välja, siis 2 päeva veidi tugevat treeningut ja uuesti 2 päeva puhkust, et järgneval nädalavahetusel ennast proovile panna.

Aitäh Aleksandrile ja edukat võistlust pühapäeval!

Meeste start on pühapäeval kell 16:40 kohaliku aja järgi (Eestis 5:40 hommikul), naiste start 12:50 (Eestis 1:50 öösel).

Tekst: Siim Vollmer | Triatloniportaal
Foto: Siim Vollmer