Aleksandr Latin avab oma hooaja maakera kuklapoolel Austraalias Wollongongi Okeaania karikaetapil, mis peetakse sprindidistantsil. Triatloniportaal rääkis Aleksandriga kuidas on sujunud ettevalmistus, milline on eesseisev hooaja võistluskalender ja eesmärgid.

Aleksandr, kuidas on läinud hooajaeelne ettevalmistus?

Uue aasta algul sõitsin kuueks nädalaks Hispaaniasse treeninglaagrisse. Veetsin kaks nädalat Tenerifel ja neli Lanzarotel. Hindan ettevalmistustsüklit väga positiivselt, sain treeningeesmärgid ja -plaanid realiseeritud ning kogu periood oli vigastuste- ja haigustevaba.  Võrreldes eelmise hooajaga on treeningtundide arv olnud sama, aga tunnen kvaliteedi kasvu.

Veedad talviti pikki nädalaid soojas Hispaanias, kuidas Eestisse naastes organism külmaga kohaneb?

Tavaliselt on esimestel päevadel veidi harjumatu ja külm, kuid seejärel toimub kiire kohanemine uute oludega.

Kas ülemöödunud aastal tehtud jalaoperatsiooni tõttu on ettevalmistuses ka muutusi toimunud?

Jalg on olnud probleemivaba. Pärast raskemaid treeninguid olen venitustele rohkem tähelepanu pööranud, kuid muus osas midagi muutunud pole.

Milline näeb välja sinu uue hooaja võistluskalender?

Esimene võistlus on 8. märtsil Okeaania karikas Austraalias Wollongongis, mis toimub sprindina. Järgmine start on juba nädal hiljem 14. märtsil legendaarses Mooloolaba’s  maailmakarika etapil ning selle võistlusturnee viimane start on 22. märtsil Uus-Meremaal New Plymouthi MK-etapil. Viimase võistluse jaoks tagasin ka ITU Development Teami toetuse. Edasine võistluskalender on veel lahtine ja sõltub paljuski sellest, mis võistlustele saab. Võimaluse korral soovin osaleda ka ITU WTS  MM-sarja etappidel.

Kas see hooaeg näeb sind ka Eestis võistlemas?

Plaanin osaleda juuli lõpus oma koduklubi, Triatloniklubi 21CC poolt korraldataval Eesti meistrivõistlustel olümpiadistantsil. Võimalikud muud kodumaised stardid sõltuvad sellest, kuidas rahvusvahelised võistlused lähevad ja millistele võistlustele starti pääsen. Eelkõige on oluline koguda olümpia kvalifikatsioonipunkte ja neid paraku kodumaistel võistlustel ei jagata.

Mainisid ITU Development Teami toetust, millega tegu?

Kuulun ITU Development Teami koosseisu New Plymouthi MK-etapil.  Toetus seisneb selles, et kaetakse reisikulu ja kohapealne elamine. Sportlase kasutuses on ka kõik treeningutega seonduv (ujulad, jõusaal jms) ning tugi on ka võistlusel. MK-etapile eelneb nädalane laager, kus koos treenivad kõik tiimi liikmed.

Oled juba Austraalias treenimas ja võistlusteks valmistumas. Kas oled oludega kohanenud ja treeningrütm on saavutatud?

Esimestel päevadel oli enesetunne suurepärane. Kuid treeningute mahu kasvades tekkisid probleemid taastumisega, kuna keha  pole siiski veel kuumuse ja niiskusega kohanenud ent see on tavapärane ja võistlusstartide lähenedes kaovad ka raskused.

 

Triatloniportaal annab lugejatele igast võistlusest ja tulemustest ülevaate, seniks aga soovime Aleksandrile edukat võistlushooaja algust ja et kõik stardid õnnestuksid.

Tekst: Martin Meri | Triatloniportaal
Foto: Mallor Malmre | Scanpix