Hiinas toimunud ITU Jiayuguan´i MK-etapil ainsa eestlasena stardis olnud Aleksandr Latin saavutas rasketes tingimustes tubli 17. koha. Võitjaks krooniti hiljuti ka Eestis Tartu Euroopa Karikaetapil võitnud venelane Vladimir Turbajevski, naiste võit läks seekord Poolasse, kui esimesena ületas lõpujoone Maria Czesnik.

Võistlus algas 1,5km ujumisega, kus kiireimat aega näitas veest esimesena väljunud austerlane Alois Knabl ja kohe tema järel ka hilisem võitja Turbajevski. Ujumisega suuri vahesid ei tekkinud ja rattarajal tekkis kohe suurem grupp. Grupis loksumine ei kestnud kaua, sest Aleksandr Latin kiirendas ning spurtis grupiga vahe sisse. Temaga liitusid Jonas Schomburg (AUT) ja Eric Lagerstrom (USA) ning kolmekesi koos liiguti ka koos viimasesse vahetusalasse. Aleksandr Latin, kes sõitis välja päeva kiireima rattaaja, saabus rattaetapilt liidrina koos kahe konkurendiga. Nende edu peagrupi ees oli veidi üle minuti.

Jooksurajal paraku Latini liidripositsioon kaua ei püsinud ning peagi möödusid temast konkurendid ja eestlane oli esikümnet väljas. Võistlus lõppes siiski igati tubli 17. kohaga, mis andis taaskord väärtuslikke punkte  reitingutabelisse, mille alusel selgitatakse 2016 olümpiale pääsejad.

 Tulemused

Tekst: Triatloniportaal | Martin Meri
Foto: Mallor Malmre | Scanpix