Hiina, kui triatloni tippvõistluste korraldajamaa, jätkab triatleetide võõrustamist nädalavahetusel peetava ITU JiayuGuan maailmakarikaetapiga. Ainsa eestlasena on stardis ka meeste eliitarvestuses võistlev Aleksandr Latin. Võistlus toimub olümpiadistantsil (15km/40km/10km) ja meeste eliidile antakse start laupäeval 26.07 Eesti aja järgi kell kolm öösel. Kuna võistluspaik asub mägedes, merepinnast ca 1600m kõrgusel ja ilm on kuum (+31 kraadi) ning vähese õhuniiskusega, siis teeb see olud küllaltki raskeks.

Latin, kes enne Hiina MK-etappi veetis nädala Slovakkias Kõrg-Tatrates treenides ütleb, et võistlusolud saavad olema keerulised ja rasked ning kaarte segab ka mägedes asuv võistluspaik.

“Treeninglaager Slovakkias sujus kenasti, kuid kuna mägedes võistlemise kogemust veel napib, siis on raske aru saada hetkevormist. Päev enne võistlust on tunne veidi raske ning kõrbesarnane kuumus ja kuivus on esialgu harjumatu, samas on ka varem olnud nii, et päev enne starti on enesetunne raske, kuid võistlus õnnestub hästi. Homsel võistlusel plaanin võistelda targalt ning mitte teha strateegilisi vigu.”

Käimasoleval hooajal on Aasias võistluspaigad olnud Latinile edukad. Mais võitis ta Aasias kontinentaalkarika etapi ning mõni nädal hiljem oli Hiinas MK-etapil 21.

 

Tekst: Triatloniportaal | Martin Meri
Foto: Wikipedia