Hamburgis toimunud MM-sarja etapi raames selgitati pühapäeval välja teatetriatloni maailmameistrid. Kahekümne riigi konkurentsis õnnestus lõpusirgel esikoht tagada Austraalia teatenelikul, kes teisena lõpetanud ameeriklasi edestas nelja sekundiga.
Austraalia nelik koosseisus Charlotte McShane, Matthew Hauser, Ashleigh Gentle ja Jacob Birtwhistle läbisid kõik neli vahetust kokku ajaga 1:22:38. Iga triatleet läbis oma vahetuse raames minitriatloni distantsidega 300 meetrit ujumist, 7 kilomeetrit rattasõitu ja 1,6 kilomeetrit jooksu.

Kolmanda vahetuse järel omas parimat võidušanssi Ameerika Ühendriikide teatenelik, ent Katie Zaferesi poolt kättevõidetud väikest edumaad ei suutnud ameeriklaste ankrumees Matthew McElroy sedapuhku võiduks vormistada. Põnevas lõpuheitluses kerkis esile hoopis austraallaste Jacob Birtwhistle, kes tagas MM-tiitli napi paremusega USA ja Hollandi ees.

Teatetriatloni MM-tiitlit on nüüdseks jagatud üheksa aastat ning lisaks austraallastele on esikohad ette näidata veel Suurbritannial, Šveitsil, Saksamaal, Prantsusmaal ja mullusel võitjal USA-l. Rahvusvahelise Olümpiakomitee otsusega arvati teatetriatlon ka olümpiamängude kavasse, esimene medalikomplekt jagatakse välja kolme aasta pärast Tokyos.

Päev varem võisteldi Hamburgis ka individuaalarvestuses, kus naistest jätkas oma võidukat minekut MM-sarja üldliider Flora Duffy. Äsja Tartus, Euroopa karikaetapil neljas olnud Kaidi Kivioja lõpetas võistluse 38. kohaga. Meeste võit läks hispaanlasele Mario Molale.

 Võistluse videokokkuvõte:
https://www.youtube.com/watch?v=xjVMA-Y5JDE

Tekst: ETL
Foto: Mallor Malmre