Algaval rattamaailma aasta tippsündmusel näitas tuntud kiivrite tootja Bell oma uut aerodünaamilist kiivrit, millel on integreeritud ventilatsiooniavade katted. Uue Bell Star Pro ventilatsiooniavad saab sulgeda lihtsa liugurnupu abil.

Belli sõnutsi on tegu esimese omataolise lahendusega maailmas. Uus kiiver pakub ühelt poolt aerodünaamilist eelist ning samal ajal ka vajaduse korral ka head ventileeritust ja jahutust.

bell hi vis luugid kinniBell Star Pro ventilatsiooniavade reguleerimisnupp. Pildid avad kinni.

Kui enamuste aero kiivrite disainimisel on põhirõhk väliskujul, siis Star Pro on disainitud “seestpoolt väljapoole”.

bell hi vis vent nupp

Bell Star Pro ventilatsiooniavade reguleerimisnupp. Pildid avad lahti.

Seni on ratturid pidanud valima kiiruse või hea venitleerituse ja jahutuse vahel, Belli eesmärk oli need kaks olulist omadust ühes tootes ühendada.

Star Pro on Belli polt testitud FASTER tuuletunnelis USAs. Testiti tuulenurkasid kuni 0-30-kraadi kiirusel 40km/h, saadud tulemuste põhjal väidab Bell, et nende Star Pro on kinniste ventilatsiooniavade korral “kiireim saadaolev kiiver võrreldes teiste tuntud tootjate analoogsete mudelitega”. Nendeks konkurentideks on Specialized Evade, Giro Air Attack, Louis Garneau ja Lazer.

Avatud ventilatsiooniavadega on kiiver “peaaegu võrdne” traditsiooniliste maanteekiivritega. Lisaks on võimalus soetada ka Zeiss’i visiiriga mudelivariant, mis kinnitub kiivrile magnetite abil.  Magentkinnitus võimaldab visiiri hõlpsalt kasvõi sõidu ajal eemaldada ja kinnitada  spetsiaalsesse kohta otsaesisel.

oranx star proBell Star Pro koos Zeiss visiiriga

valge star pro peasBell Star Pro valge koos läbipaistva  Zeiss visiiriga

Loomulikult on kiiver ka reguleeritava suurusega.

Bell Star Pro ilmub saadavale oktoobris. Valikus on kolm suurust ja kuus erinevat värvi, sealhulgas ka kaks hea nähtavusega neoontooni. Toote soovituslik jaehind on 169 EUR ilma visiirita või 199 EUR koos visiiriga.

Tekst: Triatloniportaal | Martin Meri
Fotod: Bell Helmets