Bontrager avalikustas oma uusima aerodünaamilise kiivri Ballista. Uue kiivri loomisel on lähtutud aerodünaamikast, kandmismugavusest ja piisavast ventileeritavusest.

Valida on nelja erineva värvi vahel: stiilne matt must, kirgas valge, silmapaistev neoonroheline ja TREK Factory Racing Team’i valge väljalase.

Disainimeeskond alustas projekti arvutisimulatsioonidega analüüsides kahte tosinat erineva kuju ja õhutusaukude paigutusega digitaalset prototüüpi.  Parimatest sõelale jäänud disainidest valmistati füüsilised prototüübid, mida testiti San Diego tuuletunnelis.

Ballista lõplik disain sai paika läbi arvukate tuuletunneli testide ja tulemuseks on sale, aerodünaamiline maanteekiiver minimaalse takistusega. Oluliseks on peetud ka kiivri õhutusvõimet, et vältida ratturi pea liigset kuumenemist – tänu strateegiliselt paigutatud õhutusaukudele on tagatud lisaks aerodünaamikale ka korralik ventileeritus.

Ballista loomine on aega võtnud kaks aastat, selle prototüüpi kandis Jens Voigt oma tunnisõidu maailmarekordi püstitamisel (toim. tänaseks rekord ületatud) ja palju tagasisidet on saadud TREK Factory Racing Teami liikmetelt.

Saadavus: Bontrageri kaubamärgi esindaja Eestis on Rademar. Nende püsisortimendis Ballista hetkel puudub, kuid kliendi soovil saab tellimuse osas kokkuleppele.

Hind: ca. 199 EUR

Tekst: Martin Meri | Triatloniportaal
Foto: Tootja