Ka Eesti sporditippude ning- harrastajate seas palavalt armastatud, maailma juhtiv kompressioontoodete tootja  CEP on tulnud välja uue generatsiooni kompressioontoodete seeriaga. CEP Ultralight kollektsiooniga on astutud järgmine samm edasi saavutamaks kergemat, tõhusamat ja veel paremat toodet eriti nõudlikele kasutajatele. Kõik tooted on valmistatud CEPile omaselt Saksamaal tagamaks maksimaalset kvaliteeti.CEP Ultralight seeria koosneb kolmest tootegrupist: madalad nn no show sokid, pahkluud katvad sokid, säärised ja loomulikult ka lipulaevana põlvikud. Kõik nimetatud tooted on agressiivsema disainiga ja saadaval kolmes värvitoonis: valge, punane ja must.  Ainsa kompressioonitootjana pakutakse naistele ja meestele mõeldud variante võttes arvese mõlema soo jalaanatoomia spetsiifikat.

Võrreldes CEP 2.0 seeria toodetega on Ultralight kolmandiku võrra kergem ja õhem pakkudes samal ajal tugevamat survet. Tootja sõnul on Ultralight tooted mõeldud nõudlikele harrastajatele ja tippsportlastele, kes varustuse valimisel kompromisse ei tee.  Sokke, sääriseid ja põlvikuid on juba sel hooajal kasutanud rida Eesti tippsportlaseid nagu ironman triatleet Kirill Kotšegarov, triatleet Aleksandr Latin ja maratoonar Roman Fosti, kes kandis neid ka olümpiapääsme taganud Pekingi MM maratonil.

Alljärgnevalt võtame luubi alla kõik Ultralight tootegrupid.

Madalad nn no show sokid ja kõrged sokid

Jalalaba ümbritsev survet avaldav tsoon hoiab ja toetab jalakaart. Tallaalune disain on lahendatud viisil, et pakkuda kaitset ja pehmendust aladel, kus on seda enim vaja ning saavutada seeläbi suurepärane jalatsitunnetus. Sokid on õmblustevabad ja jalas äärmiselt ümber vältimaks kõikvõimalike voltide moodustumist ja sellega kaasnevat villide teket.

CEP Ultralight no show sokid
CEP Ultralight no show sokid
CEP Ultralight
Ultralight sokkide jalalaba ümbritsev survetsoon

 

CEP Ultralight
Ultralight sokkide tallaosa ja achilleuse pehmendus
CEP Ultralight sokid
CEP Ultralight kõrged sokid

Kõrged sokid ulatuvad üle pahkluu kattes täielikult ära ka achilleuse kõõluse ja pakkudes tuge ka hüppeliigesele.

Säärised

Triatleetidele on sobilikuimad tooted säärised kuna neid saab kanda stardist finišini. Säärised on ülimalt õhukesed ja kerged ning tagatud on suurepärane hingavus võimaldades neid kasutada ka palavaima ilmaga.

CEP Ultralight sääris
CEP Ultralight punane sääris

Põlvikud

Põlvikuid loeb tootja oma kollektsiooni lipulaevaks kus on esindatud kõik parimad omadused. Jalalaba osa on identne kõrgete sokkidega ja sellele on lisatud ka kõik säärise omadused. Tulemuseks on tõeline tipptoode millesarnast konkurentidel pakkuda pole.

CEP Ultralight punane põlvik
CEP Ultralight punane põlvik

Nii nagu kõiki muid tooteid, on ka põlvikuid võimalik soetada kolmes värvitoonis – must, valge või punane.

Kuulujutud räägivad, et juba järgmisest hooajast on CEP Ultralight kollektsiooni lisandumas nii tooteid kui värve. Seega jääme ootele.

Tekst: Triatloniportaal
Foto: CEP | Mallor Malmre