Täispikkade triatlonivõistluste korraldaja Challenge Family teatas, et võistlussari naaseb Taani 2015. Eelmine hooaeg müüdi Challenge Copenhagen korraldusõigused maha WTC’le ja võistlus nimetati ümber Ironman’iks. Challenge sarja võistlused on populaarsed olnud ka eestlastest harrastajate seas, populaarseimaks võib pidada Challenge Roth’i Saksamaal, kuid eelmine aasta oli just Challenge Copenhagen enam kui kümnele eestlasele hooaja tähtsaimaks võistluseks.

Challenge Denmark peetakse 2015 13. Juunil maalilises Jutland’i regioonis. Üritus toimub kahel distantsil: pool- (ujumine 1,9km; ratas 90km; jooks 21,1km) ja täispikal(ujumine 3,8km; ratas 180km; jooks 42,2km). Võistluskeskuse lähiümbrusesse jääb ka maailmakuulus Legoland, seega võib üritusele tulla kogu perega.

Ujumisetapp toimub Fuglsang’i järves, rattarada on korraldajate sõnul kiire ja ilma märkimisväärsete tõusudeta ning jooksuetapp kulgeb Legoland’i ümbruses Billund’is. Märkimistväärt on ka fakt, et rattarada läbib mitmeid samu lõike, mida ka 2012 Giro d’Italia, kui võistlus “külastas” Taanit. Korraldajate sõnul on rada kiire ja võimaldab soovijatel oma täispika triatloni ajalist tippmarki saavutada.

Registreerimine võistlusele avatakse selle aasta maikuus. Täpsem info www.challengedenmark.dk

 

Tekst: Triatloniportaal