Aastaid tagasi käivitati Väike-Maarja vallas spordivõistlus „Ebavere Kange“ triatlon. Sellel aastal toimub see juba 14. korda.  Tegemist on kogupere üritusega, mille eesmärk on edendada kohalikku tervisesporti ja populariseerida triatloni. Aasta aastalt stabiilse osalejate arvuga spordisündmusest võttis seekord osa 83 kohalikku spordisõpra. Korraldajatetiim koosneb kolmest mehest, kes organiseerivad spordisündmust oma muude toimetuste kõrvalt. Osalejatele on seatud tingimuseks, et nad peavad olema Väike-Maarja vallas kas sündinud, koolis käinud või elanud.

Äntu paisjärvel stardipaugu  saanud triatlon meelitas kokku  vanad sõbrad ja tuttavad. Umbes 350 m ujumisdistantsist, 14 km sõidust maastikurattaga ning 2.5 km pikkusest jooksust koosnevast võistlusest võttis osa 32 meest. Esikolmiku moodustasid Madis Rouhijainen (41.09), Urmo Kesküla (42.16) ning Rivo Täheste (42.59). Viiendat korda osalenud Madis Rouhijainenil jätkus ürituse kohta vaid kiidusõnu. „Lisaks sellele, et korraldajad näevad ürituse kordaminekuks väga palju aega ja vaeva, meelitab see ka vallaelanikke sportlikke eluviise harrastama. Väga vähesed tulevad ilma ettevalmistuseta võistlema, paljud näevad triatloniks treenides kõvasti vaeva,” selgitas sportlikest eluviisidest lugu pidav Madis.

Naiste arvestuses oli osalejaid 15. Pjedestaalikohad hõivasid Geidi Kruusmann (44.48), Maret Mets (47.44) ja Ellen Anett Põldmaa (48.10).

Maret Mets
Naistearvestuse II Maret Mets

Maret Mets on Ebavere triatlonil käinud juba peaaegu kümmekond korda. “Eelmisel aastal olin paremini valmistunud. Sel aastal ei saanud vormiga kiidelda, läksin puhtalt emotsiooni, mitte tulemuse pärast võistlema,” pajatas oma klassis teise koha võitnud Maret. “Kihvt on see, et korraldajad tahavad igal aastal üritust veelgi paremini teha. Auhinnad on muidugi väga väga uhked. Tore, et oma küla inimestele sellist asja tehakse,” kiitis Maret. “Distants on paraja pikkusega, et ka tavalised inimesed saavad osa võtta. Samuti läheb tase iga aastaga järjest tugevamaks. Kinnise ürituse kohta on ikka tõeliselt palju osalejaid,” leiab Maret veelgi asjaolusid, mis Ebavere triatlonit iseloomustavad. “Osasid inimesi näengi korra aastas justnimelt triatlonil. See on nagu omamoodi küla kokkutulek. Loodan, et korraldajatel jätkub pikaks ajaks jaksu üritust edasi viia”.

Korraldajatetiimi üks liikmetest, Urmo Väizanen on rahul, et osavõtjate arv on stabiilne. „Igal aastal on mitmeid huvilisi, kes vaid oma valla inimestele mõeldud võistlusele tulla tahavad, kuid kahjuks stardinimekirja ei pääse. Oleme maksimalistid ja tahame igal aastal osalejatele veelgi paremaid tingimusi luua. Esimest korda olid järvel kasutuses poid, tegime seekord vahetusala suuremaks, võtsime vaibad ja rattapukid kasutusse. Naiste stardiala ja vahetusala tuleb järgmisel korral veel sättida,” rääkis Urmo.

Tekst: Triatloniportaal
Fotod: Madis Leist