ITU World Triathlon Series sari teeb oma eeloleval nädalavahetusel debüüdi Aafrika pinnal, kui peetakse Cape Town’i etapp. Kuna oma loobumisest andis teada valitsev olümpiavõitja, britt Alistair Brownlee, siis meeste seas on võimalik taaskord näha haaravat duelli kahe kange vahel – Jonathan Brownlee vs Javier Gomez. Naiste seas on stardis pea kõik tugevamad nimed eesotsas eelmise etapi võitja Jodie Stimpson’iga.

Mehed

Nagu mainitud, siis suurfavoriidid on eelmise etapi võitja hispaanlane Javier Gomez ja britt Jonathan Brownlee. Nende omavahelist haaravat duelli on triatlonimaailm saanud jälgida juba mitu aastat. Kord jääb lõpuheitluses peale Brownlee, kord Gomez. Senine statistika on näidanud, et kui nemad kaks on stardis, siis nad ka hõivavad poodiumi kaks kõrgemat astet.

Kahele kangele on konkurentsi pakkumas kohalik staar Richard Murray (ainus aafriklane, kes võitnud ITU WTS etapi – Hamburg 2012), kellele kodupublik kindlasti tormiliselt kaasa elab. Kindlasti tasub jälgida ka teist kiiret hispaanlast Mario Mola’t, kes hooaja alguse sprindietappe võites näitas uskumatut jooksukiirust. Veel võiks välja tuua mõned Austraalia koondislased nagu Aaron Royle ja Ryan Bailie ning kindlasti ka Lukas Verzbicas, kes teeb oma esimese WTS võistluse pärast 2012 Hamburgi etappi. Verzbicas oli pikalt vigastatud treeningul juhtunud rattaõnnetuse tõttu, pärast mida ta veetis päevi intensiivravis. Nüüd, olles taas võistlusvalmis, saab näha, kui heas hoos ta on.

Naised

Naiste stardinimekiri on küllalt sarnane eelnenud Aucklandi etapile. Favoriitideks võiks pidada Aucklandi võitjat Jodie Stimpson’it,  Anne Haug’i, aastaselt võistluspausilt naasvat britti Helen Jenkins’it ja kiire jooksjana tuntud ameeriklannat Gwen Jorgensen’i.

Kodupubliku rõõmuks püüavad võistlusel kõrgeid kohti kohalikud sportlased, olümpial käinud Kate Roberts ja Gillian Sanders. Lisaks neile osaleb kaMari Rabie, kes tõi Lõuna-Aafrika Vabariigile esimese ITU MM-medali, kui võitis pronksi U23 vanuseklassis 2008 aastal.

 

Tekst: Triatloniportaal | Martin Meri

Fotod: Mallor Malmre |  Scanpix