Pühapäeval peeti Keila lähistel Mart Haruoja mälestusvõistlus täispikas triatlonis. Baltimaade ainsal Ironman võistlusel näidati  äärmiselt kõrgetasemelisi tulemusi, mida tõestab ilmekalt esikohamehe Villu Vakra suurepärane võiduaeg 8:46:19. Tegemist on teadaolevalt kiireima Eestimaa pinnal läbitud täispika triatloni ajaga.

Varahommikul kell kaheksa Saku vallas asuvas Tammemäe karjääris startinud võistlejatel tuli läbida 3,8 km ujudes, 180 km rattasadulas ja 42,2 km joostes. Kui esimesel korral, 2006. aastal, osales Keila lähistel peetud võistlusel üksnes kaheksa sportlast, siis tänavu oli täispikale distantsile oma nime kirja pannud 62 triatleeti. Lisaks eestlastele olid stardis ka külalised Soomest, Lätist, Valgevenest, Tšehhist Prantsusmaalt ja Venemaalt.

Juba 3,8 km pikkusel avaalal näitas 21CC Triatloniklubi nimekirja kuuluv Villu Vakra, et on üks peakandidaate tänavusele raudmehe tiitlile. Ujumisetapi ajaga alla ühe tunni läbinud Vakrast oli vees kiiremad Emeri Lepp ja Toomas Lelov, kellest Lepp pidi aga jooksuetapil tekkinud probleemide tõttu  võistluse paraku pooleli jätma.

Kanama viadukti ja Ääsmäe ringtee vahelisel lõigul aset leidnud rattatrassil näitas Vakra oma tõeliselt head vormi ja võimsust sõites konkurentidega korraliku vahe sisse. Saavutatud edu suutis ta jooksuetapil hoida, läbides maratoni ajaga 3h11min ning finišis näitaski kell uusi rekordinumbreid  8:46:19.

Teisena lõpetanud Heintalu ajaks märgiti numbrid 9:08:52, mis ühtlasi tähendavad ka mehe isiklikku rekordit. Elu parima tulemuse Eesti täispikal triatlonil tegi ka ajaga 9:37:50 kolmandana lõpetanud Toomas Loho, kes parandas oma möödunud aastast tippaega peaaegu 20 minutiga.

Suurt poolehoidu ja ovatsioone teenis pühapäevasel võistlusrajal aga ainsa naisvõistlejana startinud Kadri Possul, kes lõpetas raudraske katsumuse aukartustäratavalt hea ajaga 10:48:27.

 

Tekst: Triatloniportaal | Martin Meri
Foto: Mallor Malmre | Scanpix