Pühapäeval, 19. juunil toimus Valgas Pedeli järve ümbruses Valga triatlon, mille raames leidsid aset ka Eesti Meistrivõistlused kõikidele vanuserühmadele.Meeste põhidistantsi võitis Henry Räppo ajaga 01:49:14, edestades kõiges kolme sekundiga head rattakiirust näidanud Kevin Vabaorgu. Naiste arvestuses oli parim üle pika aja kodukamaral võistelnud Kaidi Kivioja tulemusega 02:02:28.

Kolmandat aastat järjest Eesti meistriks tulnud Triatleet Henry Räppo võistlusjärgsed mõtted olid järgmised:

“Ujumises oli tunne väga hea – veest väljusin oma põhikonkurentide Kevin Vabaorust ning Johannes Sikkust üle 40 sekundilise eduga. Rattal üritasin esimeses pooles hoida tagasi ning sõita kontrollitult, kuid poolel rattadistantsil jõudis Kevin mulle järele ning võtsin talle sappa. Jooksma läks Kevin minust umbes 15 sekundit varem, esimesel jooksuringil neljast jõudsin talle järele. Proovisin ise oma tempos mööda minna, kuid taaskord pidin alla vanduma kuumale ilmale. Tempo langes ning finišisse jõudsime koos. Kuna aga teadsin, et startisin Kevinist hiljem, siis oli mul vaja vähemalt temaga koos lõpetada, et kaitsta oma tiitlit.”

Naiste arvestuse Eesti meistritiitli pälvinud Kaidi Kivioja tunnistas, et üksinda eesotsas oli päris raske pingutada.

Ujusin koos Katrin Zaitsevaga. Rattaga oli üksi raske, aga andsin endast kõik. Jooks oli ka selline kannatamine, aga muidu võib rahule jääda. Sai vähemalt sellist pingutamise tunnet jälle tunda,

rääkis Kaidi, kes tänavuse hooaja suurimaks eesmärgiks peab augusti lõpus toimuvaid Tartu Mill Triatloni Euroopa meistrivõistlusi.

TULEMUSED

Tekst: ETL
Foto: Mallor Malmre