Tuntud GPS spordikellade tootja Garmin teatas oma uuest lipulaevast. Uus Garmin Forerunner 920XT on triatleetidele mõeldud pulsikell, millel on GPS, ANT+, Bluetooth ja WiFi ühendusfunktsioonid, altimeeter ja värviline ekraan ning uuendusena suudab ta ennustada kasutaja VO2Max väärtust.

Loomulikult on tootel palju  seadistusvõimalusi rikkaliku info kuvamiseks, kuid lisaks on võimalus saada oma nutitelefoni teavitusi otse randmele ja ka Garmin live tracking infot läbi nutitelefoni. Sellega saab anda sõpradele ja perele võimaluse kaasa elada oma treeningutele reaalajas. Spordifunktsioonidele on lisatud ka populaarne niinimetatud aktiivsusmonitor – kella saab panna samme ja kaloreid lugema terveks päevaks.

Spordivälised funktsioonid

Kuigi tegu pole Apple nutikellaga ühendub see siiski nutitelefonidega üle Bluetoothi. See võimaldab näha kella ekraanil sissetulevaid sõnumeid, e-kirju, kõnesid ja kalendri meeldetuletusi.  Aktiivsusmonitor loeb kasutaja samme ja läbitud distantsi, peab arvestust kulutatud kalorite kohta ning annab vajadusel märku liigutamiseks.

Kasutajad, kellel on Garmin Virb seikluskaamera, saavad 920XT abil kaamerat juhtida. Kell võimaldab alustada ja lõpetada kaamera salvestamist ning teha fotosid – 920XT näol on justkui tegu Virbi puldiga.

Andmete üleslaadimine Garmin Connect keskkonda on juhtmevaba. Kas üle WiFi või siis Garmin Connect nutirakenduse abil läbi nutitelefoni kasutades Bluetooth ühendust.

Jalgratta funktsioonid

Rattasõidu funktsioonidest on 920XT’l olemas kõik, mida ühelt kaasaegselt rattakompuutrilt oodata võimaldades kuvada võimsusanduri infot, südemetööd, kiirus andmeid, distantsi ja kadentsi. 920XT’l on sarnaselt Edge seeria kompuutritega GLONASS/GPS vastuvõtja, mis võimaldab satelliidi signaali kiiret leidmist.

Jooksu funktsioonid

Koos Garmini HRM jooksu südamelöögisageduse monitoriga kuvab kell laia valikut erinevaid andmeid lisaks traditsioonilistele südametöö ja distantsi ning kiiruse andmetele. Näiteks sammutihedus, maaga kontaktis oleku aeg,  vertikaalsuunaline võnkumine. 920XT annab nii helisignaaliga kui ka värinaalarmiga märku tempost ja sammutihedusest.  Olemas on ka võistluse lõpuaja ennustusfunktsioon, mis põhineb kella poolt tehtaval kasutaja VO2Max arvutamisel ja kasutaja parimatel jooksuaegadel. Seega, mida tihedamini joosta ja tugevamaid trenne kellega teha, seda täpsemaks nimetud funktsioon muutub. Pärast iga treeningut kuvatakse ka soovituslik taastumisaeg enne järgmise treeningu tegemist.

Ujumise funktsioonid
Tootja lubab, et lisaks ujumise aja ja distantsi arvutusele võimaldab 920XT ka tõmbeid lugeda. Ujumise ajal annab kell märku distantsi või aja kohta läbi värinaalarmi.

Forerunner 920XT on saadaval kahes värvitoonis: must/sinine ja punane/valge.

920xt must
Garmin Forerunner 920XT must/sinine

Eestis ilmub toode saadavale lähiajal.

Tekst: Martin Meri | Triatloniportaal
Fotod: Garmin