Tuntud rattakiivrite tootja Giro Sport Design teatas uuest kiivrist Synthe MIPS, mis pakub moodsas aero-kiivri kestas kandjale rohkem kaitset põrutuskinduse eest kasutades innovaatilist MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) tehnoloogiat.
Uus kiiver teeb oma debüüdi tänavusel Tour de Francel, kus neid kannavad  BMC Racing Team, Katjuša Racing Team ja IAM Racing Team. Laiemale avalikkusele on Synthe MIPS saadaval alates augustist Giro edasimüüjate juures soovitusliku hinnaga 300 EUR.

Giro Synthe MIPS põhilised omadused:

MIPS tehnoloogia
MIPS on lühend inglisekeelsest Multi-Directional Impact Protection System ja Giro testid näitavad, et tehnoloogia suudab pakkuda kokkupõrke korral enam kaitset, kui senised lahendused.

MIPS-süsteem koosneb kolmest peamisest komponendist: sisemine vahtmaterjalist kiht, madala hõõrdumisega vooder ja elastomeer kinnitussüsteem kahe voodrikihi vahel. Kokkupõrke korral elastomeer kinnitussüsteem venib võimaldades sisemisel vahtmaterjalist kihil iseseisvalt liikuda ümber pea ning kokkupõrke energiat summutada. Olugugi, et süsteem liigub vaid mõne millimeetri jagu, on Giro kokkupõrke testid näidanud suuremat kaitset kandja peale ning vähenenud ajukahjustuse ohtu.

Aerodünaamika
Uue kiivri disainimiseltl on arvesse võetud 72 erinevat tuulenurka arvutades takistust standartse 30-kraadise pea asendi korral kui sõitja liigub kiirusega 40km/h. Tulemuseks on Giro sõnul “aerodünaamiliselt efektiivseim mudel, mis neil valikus on” ületades isegi populaarset Air Attack mudelit.

Kerge kaal
M suurus kaalub vaid 260g, on CPSC sertifitseeritud ja täielikult reguleeritav.

Tekst: Martin Meri | Triatloniportaal
Foto: Tootja