Laupäeval toimunud Hawaii Ironmanil krooniti maailmameistriks sakslane Sebastian Kienle ajaga 8:14.18 ja naistest austraallanna Mirinda Carfrae ajaga 9:00:55 . Esikolmikusse mahtusid veel ameeriklane Ben Hoffman (8:19.23) ja sakslane Jan Frodeno (8:20.32). Marko Albert lõpetas võistluse 19. kohaga (8:40.02)

Pärast stardipauku asusid tempot tegema kiire ujujana tuntud ameeriklane Andy Potts ja tema kannul sakslane Jan Frodeno. Liidergruppi kuulus ka Marko Albert. Ujumises (3,86 km) oligi Marko endale omaselt üks kiirematest (aeg 51.01, liidergrupis vees väljas), jalgrattadistantsi (180 km) läbis ta 4:39.18-ga ning jooksu (42,195 km) 3:05.18-ga. Seekordsel võistlusel tegi Marko tugeva ujumise ja korraliku  rattaosa, kuid just jooksuga loovutas ta oma positsioone kaotades konkurentidele aega.

Võitja Sebastian Kienle pani oma võidule aluse just ülitugeva rattasõiduga, jooksuetapile siirdudes oli edu lähimate konkurentide ees  viie minuti jagu ning terve maratoni vältel ei ohustanud tema võitu keegi. Teise koha omanik Ben Hoffmann oli päeva üllatusmees, talle tagas kõrge koha ühtlaselt tugev esitus kõigil kolmel alal. Suurima võitluse aga pidas maha endine olümpiadistantsi superstaar ja olümpiavõitja Jan Frodeno, kes küll veest välja tulles oli teine, rattaetapil kuulus kuni kummipurunemiseni liidrite hulka, kuid jooksma siirdus  ta alles 13ndana. Kiireima jooksu teinud sakslane võttiski lõpuks teenitult kolmanda koha.

Tekst: Martin Meri |Triatloniportaal
Foto: Mallor Malmre | Scanpix