15-16.02  Itaalias toimunud ITU talitriatloni MM-il osalenud Heiko Sepp saavutas jooksmisest, maastikurattasõidust ja suusatamisest koosneval võistlusel M30-34 vanuseklassis teise koha. Eliitklassi kirkaimad medalid läksid Venemaa ja Norra talitriatleetidele.

Jõgevamaalt pärit Heiko Sepal õnnestus enda vanuseklassis näidata päeva kiiremaid aegu nii 3,7 km pikkusel jooksuetapil kui ka kuuekilomeetrisel suusadistantsil. Küll aga sai võrdluses itaallase Davide Gabardoga saatuslikuks kehvem rattaaeg, mis lõppkokkuvõttes tähendas 37 sekundilist kaotust finišis ning teist kohta Gabardoga järel. Heiko lõppajaks märgiti protokolli 49 minutit ja 56 sekundit.

Meeste eliitarvestuses pakkusid haarava lahingu itaallane Daniel Antonioli ja venelasest kolmekordne talitriatloni maailmameister Pavel Andreev. Sarnaselt möödunud aastasele MM-ile läks Antonioli kuuekilomeetrise jooksuetapi käigus peagi juhtima, samas kui venelane oli samavõrra kiirem jällegi 12-kilomeetrisel rattadistantsil. Nii jäi võrdsete heitluses kõik üheksakilomeetrise suusaetapi otsustada.

Kiire tegutsemisega vahetusalas pääses esimesena suusarajale Andreev ja ehkki alavahetusele kulunud aeg oli itaallase omast vaid napid kolme sekundi jagu nobedam, oli see kokkuvõttes siiski piisav, et Antonioli ees ühesekundilise eduga kuldmedalile tulla. Nüüdsest juba neljandat korda maailmameistriks kroonitud venelase võiduajaks märgiti 1:03:39, Antonioli oli ajaga 1:03:40 teine ning Venemaad esindav Dmitriy Bregeda ajaga 1:04:19 kolmas.

Naiste arvestuses võttis ülivõimsa võidu norralanna Borgid Lovset, kes edestas hõbedale tulnud venelanna Olga Parfinenkot ja tšehhitar Sarka Grabmullerovat enam kui kahe minutiga.

 

Tekst: Triatloniportaal | Martin Meri
Foto: Mallor Malmre | Scanpix


Lisa kommentaar