Kuressaares toimunud 23. Saaremaa duatloni võitis esimest korda Henry Räppo, kes pärast hooajale joone alla tõmbamist suundub juba esmaspäeval kolmeks kuuks kaitseväe ajateenistusse.

Kuressaare tervisepargi 6 km pikkusel esimesel jooksuetapil võtsid kaksijuhtimise enda peale Räppo ja Mart Suurkivi. Mehed läbisid kolm 2 km pikkust ringi kahekesi koos ajaga 20.47. Kui esimese jooksuringi järel käis kolmanda koha pärast heitlus Kevin Vabaoru ja Roman Goršenini vahel, siis teise ringi lõpuks suutis Vabaorg konkurendi ees korraliku edumaa sisse teha ning läks 20 km pikkusele rattaetapile kolmandana, jäädes esiduost maha üle minuti. Naistest püsis esimese jooksuetapi vältel kindlalt liidrikohal Külli Sizask, kellele järgnesid Merli Randoja ja Dagmar Samon.

Marientali tee ja Roomassaare sadama vahelisel lõigul edasi-tagasi sõidetud rattaetapil pani oma paremuse maksma Henry Räppo, kes ei andnud enam liidripositsiooni käest ning läks viimasele jooksuetapile, 2 km pikkusele ringile tervisepargis samuti esikohal. Räppo võitis esimest korda Saaremaa duatloni koguajaga 59.49. Varem on ta põhidistantsil osalenud kaks korda, kuid võita pole õnnestunud. Ühe korra oli ta teine ja korra kolmaski.

“Jooksus läksin korraks küll eest ära, aga siis mõtlesin, et ootan Mart Suurkivi järgi, et ei peaks üksi jooksma. Rattal oli eesmärk vahe temaga võimalikult suureks ajada, sest ma ei teadnud, kuid jooks lõpus kujuneb,” rääkis Saaremaa duatloni võitnud Henry Räppo Jooksjale. Mees peab ratast enda jaoks triatlonis kõige tugevemaks alaks, kuigi joosta meeldib talle rohkem. “Täna tulin starti kindla eesmärgiga võita, kolmas korda osaleda ja pidi ära tulema,” lisas Räppo. Hooaeg algas tema jaoks tänavu hästi. “Algul oli mõõnaperiood, aga lõpp osutus tugevaks. MMil õnnestus saavutada 16. koht, mis on minu jaoks päris hea,” hindas Räppo. Teise koha sai täna Mart Suurkivi ajaga 1:00.51. Kolmandana jõudis finišisse Kevin Vabaorg 1:01.05-ga.

Naistest tõusis 20 km pikkusel rattaetapil teiselt kohalt liidriks Merli Randoja, sest pärast jooksuetappi esikohal olnud Külli Sizask kasutas maastikuratast, millega siledal asfaldil just kõige paremini edasi ei saa. Randoja võitis duatloni koguajaga 1:14.38. “Kindlasti oli mul täna eelis maanteerattaga sõites. Pigem üritasin kolmanda koha naisega vahet sisse teha (enne rattaetappi püsis kolmandal kohal Dagmar Samon – toim.),” ütles Randoja Jooksjale.

Enne duatloni ta võita ei lootnud, sest nädala tagasi osales Itaalias täispikal Ironmanil. “Tahtsin täna proovida, mis tunne on pärast nädalast pausi võistelda. Tuli endalegi üllatuseks, et jõudsin lõpuni pingutada,” lisas Randoja. Ta peab rattasõitu oma lemmikalaks, kuid märkis, et on jooksu teinud viimasel ajal edasiminekuid. “Maastikujooks ei ole mulle eriti meeltmööda. Tartus jooksen järgmisel nädalavahetusel 10 km, siis teen väikese puhkuse,” lubas Randoja. Tema järel sai täna teise koha Dagmar Samon ajaga 1:18.02. Kolmandaks tõusis Tea Mey tulemusega 1:21.57. Pärast esimest jooksuetappi liider olnud Külli Sizask pidi leppima alles 5. kohaga (1:28.56).