32-kraadises Valga kuumuses peeti täna õhtupoolikul Baltimaade meistrivõistlused triatlonis, mis ühtlasi oli esmakordselt Euroopa Triatloni Liidu punktivõistlus. Eestlaste päeva tegid rõõmsaks Henry Räppo, Paula-Brit Siimari ja Katrin Zaitseva poodiumikohad.

31 meesstartija hulgas kandsid eestlaste põhiraskust eelkõige juunioride klassi noormehed Kevin Vabaorg ja Henry Räppo, kes suutsid Läti, Leedu ja Valgevene täismeestele väärilist konkurentsi pakkuda.

Valgevenelaste Mikita Katsianeu ja Mikita Bely dikteerimisel kulgenud 750 meetrise ujumisetapi järel suutsid Eesti noormehed ennast tugeva rattasõidu toel kiiresti esikohakonkurentsi tõsta.

Otsustaval viiekilomeetrisel jooksurajal olid meie parimad šansid meistritiitlile Räppol, kes Leedu kodakondsust omava hispaanlase Alberto Eugenio Cassillas Garciaga ülejäänute ees vahe sisse jooksid. Lõunamaa juurtega meest Räppol siiski murda ei õnnestunud ning võidumees Garciast jäi eestlane finišis maha 23 sekundiga. Seejuures olid Garcia ja Räppo ainsad, kes suutsid Valgas sprindidistantsi läbida ajaga alla ühe tunni.

Kolmanda koha punktid teenis valgevenelane Katsianeu, eestlastest jõudsid esikümnesse veel viiendana lõpetanud Vaborg ning vastavalt kaheksanda-üheksandana finišeerinud Johannes Sikk ja Hans Korman.

Naiste konkurentsis õnnestus eestlastel koju jätta kaksikvõit. Ajaga 1:11:39 lõpetanud Paula-Brit Siimar edestas teiseks tulnud Katrin Zaitsevat 48 sekundiga. Pronks läks Lätimaale Alika Skarstanele.

Triatlonivõistlused jätkuvad Valgas ka pühapäeval, mil kavas Eesti triatloni karikasarja avastardid.

Tekst: Eesti Triatloni Liit
Foto: Mallor Malmre