Triatloni EM-iks treeniv ja valmistuv Henry Räppo võitis Sloveenias, Kočevje väikelinnas peetud sprinditriatloni, mis olid ühtlasi ka Sloveenia meistrivõistlused.

Võistlustele mindi ETU Development Teamiga ning peaeesmärk oli teha viimane korralik pingutus enne Euroopa meistrivōistlusi, mis toimuvad 17. juunil Austrias.
“Enne võistlust oli väike hirm sees, sest ilm oli eestlase kohta kuum (üle 30 kraadi) ning varasemalt on mul tekkinud probleeme kuumas võistlemisega” rääkis Henry Räppo Triatloniportaalile. “Ujumise stardist ei saanud hästi minema, kuid mõnekümne meetriga tõusin esimesse gruppi ja ainult üks Sloveenia eliittriatleet ujus üksi eest ära. Ujumise lōpus tegin väikse spurdi ning veest väljusin teise-kolmandana. Ratta alguses moodustus kolmene punt, kuhu lisandus hiljem peale Kevin Vabaoru veel umbes 8 triatleeti. Rattas oli meil Keviniga ainult üks plaan – sõita kahekesi teistelt eest ära ning jooksuks vōimalikult suur vahe tekitada. Proovisime 24km jooksul kolm korda, aga sloveenid ei lasknud meil eest minna. Vahetusalas kukkus ühel konkurendil ratas minu asjade peale ning pidin ootama kuni ta selle üles võtab. Jooksma sain oma grupi viimaste seas ja pidin hakkama konkurente jälitama. Esimeses tagasipöördes (umbes ühe kilomeetri järel) jõudsin liidritele järgi. Mõtlesin, et jään korraks nende taha passima ja peale tõusu kohe ründan. See mul ka õnnestus ning edasi jooksin üksi. Jooksu viimasel kilomeetril sain juba aru, et töö on tehtud ning ei pea endast lõps 100% andma. Vahe teise kohaga oli 18 sekundit.
Vōistlus näitas, et tööd on tehtud õiges suunas ning olen vähem kui nädala pärast valmis andma endast kõik Euroopa meistrivōistlustel.”
Euroopa meistrivõistlused toimuvad Kitzbühelis juba uuel nädalavahetusel, kus lisaks Henryle on rajal ka Kevin Vabaorg ja Peeter-Erik Rummo.
Tekst: Triatloniportaal
Foto: Triatlon Klub Inles Riko Ribnica