Kaidi Kivioja võistleb Bratislavas ETU Euroopka Karikaetapil. Triatoniportaali esindaja Siim Vollmer, kes tegutseb võistlustel kohtunikuna, uuris Kaidilt käimasoleva hooaja kohta.

TP: “Kevad käes ja oled juba paaril võistlusel osalenud. Mitmes võistlus see sul täpsemalt on käimasoleval  hooajal?”

Bratislava Euroopa KV on minu jaoks tänavu kolmas võistlus. Hooaega alustasin 12. aprillil toimunud Quarteira Euroopa KV etapiga Portugalis (26. koht), kus tulemuse rikkus kukkumine. Seejärel tegin kaasa kodusel treeningvõistlusel 26. aprillil Jüri basseinitriatlonil (4. koht – üld) ja homme (täna – toim.) on siis Bratislava Euroopa KV etapi kord.

Nüüd vaja üks korralik tulemus teha ja sellest motivatsiooni ammutada.

TP: “Täna toimus järjekordne Yokohama Maailmakarika etapp, palju selliseid üritusi jälgid?”

Hoian ennast maailma karikaetappidega kursis. Gwen Jorgensen on enamasti kindel valik liidri positsioonile, teised kohad on rohkem loterii.

Meestes on Javier Gomez ikka uskumatu! Nii pikka aega triatlonimaailma tipus püsinud ja endiselt teeb tegusid.

TP: “Kuulud ETU Development Teami koosseisu – mida see endast täpsemalt kujutab?”

Sel hooajal toetab ETU mind kahel suuremal võistlusel. Juuli keskel osalen Tartus ja septembri keskel Koper Euroopa KV etapil Sloveenias. Development Teami saamiseks valitakse Euroopa riikide triatlonistide hulgast kaks meest ja kaks naisvõistlejat, kelle võistlusega seotud kulud kaetakse.

TP: “Kuidas hindad enda võimalusi siinsel Bratislava Euroopa karikavõistlusel?”

Kui võistlus korda läheb, siis eesmärk oleks top 10. Palju sõltub kas saan esimesse gruppi peale ujumist. Hea on siin see, et laineid pole ja mulle istub rohkem. Kui tagapool olen, siis tuleb rattas kõvasti tööd teha. Paljud teavad mind kui tugevat ratturit ja võistluse ajal hoitakse ikka rohkem minu selja taha. Jooksmise osas ei oska ennustada, pole päris kindel hetke füüsilises vormis.

TP: “Kes on su põhilised konkurendid?”

Kohalik Slovakkia neiu Ivana Kuriackova, kellega ka varasematel aastatel rinda pistnud. Palju on veel teisi noori, kes tulnud siia kogemust saama ja ehk ka punkte koguma.

TP: “Mis võistlusel osaled järgmisena?”

Järgmisena plaanin kaasa teha 7. juunil toimuval Eesti KV 1. etapil Paides, lisaks veel mitmed jooksuvõistlused suve vältel. Suuremad eesmärgid on seotud juuni lõpus Venemaal toimuva Penza U23 Euroopa MV-ga ning teine suurem eesmärk on korralikult võistelda 13. juulil kodusel Euroopa KV etappil Tartus.

TP: “Kuidas on ettevalmistus sujunenud võrreldes varasemate aastatega?”

Tänavu on õnnustunud kaasa teha kahes laagris – jaanuaris kolm nädalat Lanzarotel koos Hansuga treenides ja hiljuti 5 nädalat Benidormis koos Margus Tamme noorte tiimiga.

TP: “Kes on su võistluste suurimad kaasaelajad ja toetajad?”

Suurimat tuge pakuvad vanemad, kes tulnud kaasa paljudele võistlustele siin Euroopas (Portugalis, Londonis). Ka Tsehhi pere, kes hetkel siin Bratislavaski on võistlust jälgimas.

TP: “On sulle kunagi kohtunike poolt kollast/punast kaarti näidatud?”

Minu mäletamist mööda ühel korral – 2012 Aguilas juunioride Euroopa MV-l. Rattale minnes panin kiivri pähe, kuid ühel hetkel tuli kinnitus lahti ja asusin ratast hoides kiivrit uuesti kinni panema. Kohtunik nägi, et kiiver lahti ja juba olin rattaga liikunud.

Tekst: Triatloniportaal | Siim Vollmer

Foto: Siim Vollmer