WTC (World Triathlon Corporation), Ironman võistluste korraldusõiguste omanik, teatas, et 2015 poolpika triatloni maailmameistrivõistlused toimuvad esmakordselt Euroopas.

Valikus oli neli kandidaati: Haugesund (Norra), Luxembourg, Nice (Prantsusmaa) ja Zell am See-Kaprun (Austria). Kandidaatide seast osutus valituks Zell am See-Kaprun Austrias. MM’i nädalavahetus saab olema unikaalne ka selle tõttu, et peetakse kaks võistlust. Laupäevasel päeval leiab aset järjekorras neljas Ironman 70.3 Zell am See-Kaprun, millele saab end kirja panna igaüks, kes piisavalt kiirelt tegutseb (kuna kohtade arv on piiratud). Pühapäeval peetakse aga maailmameistrivõistlused, kui samale rajale stardivad ligi2000 eelnevalt  MM-pääsme lunastanud triatleeti.

Sel aastal on Ironman 70.3 Zell am See-Kaprun võistlusel saadaval 100 kohta 2015 MM’le. Seega, kel huvi ja soovi oma vanusegrupis MM’il osaleda, tasub oma pääset püüda juba tänavu.

Zell am See – Kaprun asub kõigest tunniajase autosõidu kaugusel Salzburgist. Võistlejad ujuvad kristallselge veega maaliliste Alpide jalamil paikevas Zell’i järves, rattarada kulgeb ühel ringil Alpides ja jõuab kuni 1280m kõrguseni merepinnast ning jooksurada on ümbritsetud ilusate mägedevaadetega.

Ironman 70.3 sarja võistlustel osaleb ligi 150 000 osalejat üle maailma kokku 70. võistlusel. Ala MMil on osalejaid vanuses 18-80+ esindades enam 50 riiki. Iga vanusegrupi võitja kvalifitseerub automaatselt järgmisele tiitlivõistlusele.

 

Tekst: Triatloniportaal