IRONMAN sari laieneb Eestisse ning 11. detsembril toimus registreerimise avamiseks pressikonverents. Pressikonverentsil osalesid Margus Lepik, Eesti Triatloni Liidu president, Ain-Alar Juhanson, IRONMAN 70.3 Otepää võistluse direktor ning Tanel Padar, IRONMAN 70.3 Otepää esimene registreeritud osaleja. IRONMAN 70.3 Otepää triatlon tähendab 70,3 miilist distantsi – see on pool täispika triatloni distantsist. Ujuda tuleb 1,9 km, ratast sõita 90 km ja joosta 21,1 km. Tanel Padar, kellel varasem kokkupuude triatloniga puudus, hakkas Otepää võistluseks ekstra treenima ning teda juhendab Ain-Alar Juhanson.

Nii Margus Lepik kui ka Ain-Alar Juhanson rõhutasid pressikonverentsil, et IRONMAN sarja ürituse Eestisse tulek on väga hea uudis nii tipptriatleetidele ja harrastajatele ning spordiala arenguks. Arvestades seda, et paljudes lähiriikides  Soomes, Lätis, Leedus ega Venemaal ei ole IRONMAN’i üritusi, siis peaks suur hulk välisvõistlejaid ja kaasaelajaid tulema just regiooni riikidest, kuid arvestades triatloni ja IRONMAN sarja kasvavat populaarsust, siis oodatakse osalejaid  üle maailma.

IRONMAN sarja laienemine Eestisse toimub tänu tipptegijatele ning pidevalt kasvanud osalejate arvule ning hästi korraldatud triatlonivõistlustele Eestis. Pühajärve ääres toimunud triatlonid on olnud väga rahvusvahelised, mille korraldamine on olnud võimalik vaid tänu paljudele tublidele vabatahtlikele ja koostööpartneritele, tõi esile Ain-Alar Juhanson.

Starti pääseb kuni 2000 osalejat, millega see on suurim triatlonivõistlus Balti riikides. Lisaks sadadele harrastajatele tulevad starti ka tipptriatleedid. Maailma tipptasemele vastavad on ka ootused võistluse korraldusele, sest Otepääl jagatakse vanuseklasside parimatele 35 kohta IRONMAN 70.3 World Championship maailmameistrivõistlustele. IRONMAN 70.3 Otepää on ka triatloniklubide sarja IRONMAN TriClub Challenge parimate klubide arvestuse osavõistlus. Avatud on ka võistkondade registreerimise võimalus.

Kogu festival toimub 5.-7. augustil 2016. Erinevatest üritustest, võistlustest ja kultuuriprogrammist saavad osa tuhanded sportlased, kaasaelajad ja vabatahtlikud.

https://www.youtube.com/watch?v=qgZ0f1G4qhU

Tekst: Ironman 70.3Otepää | Triatloniportaal
Foto: Ironman 70.3 Otepää