Triatlonis täiesti algaja teed alustanud Tanel Padari treeningute ülevaade näitab, et treeninguid on olnud päris palju ning peamine ettevalmistus on siiamaani olnud seotud ujumisega. Treeneri juhendamisel on tehtud erinevate abivahenditega harjutusi, arendatud ujumistehnikat ning laotud vundamenti edasisteks treeninguteks.

Läinud pühapäeval toimus ekstra ujumistreening, mis sisaldas enne basseini minemist erinevaid soojendusharjutusi  ja ujumist kuni pool kilomeetrit erineva tempoga. Pikema treeningu peamine osas sisaldas 1 km läbimist, mille käigus fikseeriti iga 100 meetri läbimise aeg, et saaks hiljem sama treeningdistantsi korrates jälgida ja analüüsida arengut, tempo ühtlust, lõppaega, pulssi jne. Pika treeningu lõpetas lõdvestusujumine.

Päris spordivõõraks ei saa muusikut pidada – jõusaal, tennis ja veel mõni aktiivne tegevus varasematel aastatel, on olnud abiks tulevase triatleedi ettevalmistustes ning selgitab tublit arengut basseinis.

Lisaks ujumisele on järjest treeningplaanidesse lisandumas järgmises etapis rohkem üldkehalist ettevalmistust, keskendudes loomulikult triatloni aladele vajalikele harjutustele. Tanel on teinud ka esimesed kepikõnni matkad (2-2,5 tundi) ja lühikesed jooksutreeningud. Esimesed rattatreeningud on siseruumides samuti tehtud ning pole välistatud lähiajal juba ka välitreeningud .

Rokkmuusik, kes on triatlonis algaja ning senist ujumiskogemust võrdleb pigem suplusega, jalgratast on kasutanud vaid poes käimiseks ning jooksuga pole just sõbralikud suhted olnud, liigub kindlalt ja eesmärki silme ees hoides 6. augusti suunas, kui tuleb ujuda 1,9 km, rattaga sõita 90 km ning joosta 21 km.

Treener Ain-Alar Juhansoniga on kokku lepitud pikem plaan kevadeks, mis sisaldab ka klubi TriSmile kevadlaagrit Hispaanias. Suvise ettevalmistuse hulka kuulub kindlasti mõni proovitriatlon enne peasündmust 6. augustil.

IRONMAN 70.3 Otepää triatlon toimub 6. augustil, kuid sündmuse programm on planeeritud mitmele päevale.

Tekst: Kalmar Kurs
Foto: Mallor Malmre