Eile toimunud Aafrika meistrivõistlustel Ironman South-Africal võttis tugevas konkurentsis veenva võidu 2013. Ironmani maailmameister belglane Frederik van Lierde ajaga 8:16:35. Eestlastest oli võistlustules Kirill Kotšegarov, kes raskel rajal lõpetas võitjast 43 minutit hiljem 15. kohaga kuuludes nende tugevate sekka, kes on suutnud raske raja läbida alla 9 tunni.

Nelson Mandela lahes toimunud ujumisetapil näitas kiireimat aega prantslane Sylvain Sudrie väljudes veest ajaga 49:04, kohe temal järel ka võistluse soosikud koos hilisema võitja van Lierdega. Kirill Kotšegarovi ujumine kestis oodatust pikemalt ning veest väljudes oli kaotust liidritele kogunenud 8 minuti jagu.

Võistluse pöördelisemad sündmused leidsid aset rattaetapi keskel, kui pärast 90km läbimist Frederik van Lierde tõstis tempot ja sõitis konkurentidel eest. Vahetusalasse jõudes oli tema edu jälitajate ees kasvanud pea 15 minutile ja võistluse võit  oli vaid vormistamise küsimus.

Kotšegarovi võistlus kulges pärast ujmist tõusvas joones ja iga järgneva alaga koht paranes ning finišeeruded kujunes lõppkohaks 15 .

Tekst: Martin Meri | Triatloniportaal
Foto: Mallor Malmre | Scanpix