Täna esmakordselt toimunud IRONMAN Tallinn triatloni võitis šveistlane Philipp Kounty, pikalt juhtinud Marko Albert lõpetas krampide tõttu kolmandana.

3,86 km ujumise järel juhtis võistlust Marko Albert, talle kaotas 3.29-ga šveistlane Philipp Kounty. Kolmandana väljus veest prantslane Denis Chevrot (+3.33). 180,25 km rattasõiduga kasvatas Albert oma edu veelgi, mis suurenes vahepeal ligi viiele minutile. Rattaetapi lõpetas ta samuti liidrina ning läks 42,20 km distantsile esikohalt.

Maratoni teises pooles umbes 30. kilomeetril sai šveistlane Philipp Koutny eestlase kätte ja nii langes Albert teisele kohale. Paraku pidi reie tagalihase probleemi käes vaevelnud Marko Albert loovutama veel ühe koha 6 km enne finišit, kui temast möödus sakslane Marc Duelsen. Nii läkski esimese Ironman Tallinna võit Šveitsi. Philipp Koutny võitis täispika triatloni ajaga 8:01.19. Sakslane Marc Duelsen kaotas talle 4.57 ja kolmandana Vabaduse plastile jõudnud Marko Albert 5.52.

Marko Albert
Marko Albert

“Teadsin, et läheb raskeks. Läks ja keha ei vedanud välja. Olen suutnud ka krampidest läbi joosta, kuid mitte täna,” tunnistas Marko Albert Jooksjale. Täna tabasid teda krambid vaheldumisi mõlemas reies. Alles 14. juulil võitis Albert Taanis Triatloni MMil pronksmedali. Ehk liiga väike vahe eelmise triatloniga? “See oli teadlik risk,” vastas Albert. Ta kinnitas, et Ironman Tallinn jäi tema viimaseks täispikaks triatloniks profina. “Tulevases elus ei saa midagi välistada, aga esialgu plaanin ma täispikalt hoida korralikku kaugusesse,” sõnas Albert.

Tekst: IM Tallinn
Fotod: Mallor Malmre