Nädalavahetusel peeti Kanadas Edmontonis selle hooaja viimane ITU MM-etapp. Sedapuhku oli tegu hooaja finaaletapiga, mille järgselt selgusid ka käesoleva aasta maailmameistrid. Kuna stardis oli absoluutne maailma tipp, siis oli ootustekohaselt tegu haarava ja põneva võistlusega. Naistest läks peafavoriidina starti hetke edetabelijuht ameeriklanna Gwen Jorgensen, kellest sai üle kümne aasta esimene ameeriklanna, kes võitnud triatloni MM-tiitli. Meeste võistluses läksid favoriitidena starti edetabelijuht Javier Gomez, edetabelis teisel kohal paiknev ja viimati Stockholmis võidutsenud britt Jonathan Brownlee ning tema vend Alistair Brownlee. Viimane võttis Edmontonis ka etapivõidu, kuid Gomezile piisas saavutatud kolmandast kohast, et kindlustada maailmameistritiitel.

Naiste võistlus

Nagu mainitud, asus peafavoriidina starti ameeriklanna Jorgensen, kes ka oma favoriidikoorma välja kandis ning talle omase stiiliga võidu võttis. Võit saabus Jorgenseni firmamärgiks kujunenud viisil, kui ujumisetapi järgselt liidritest maas olnuna alustas ta meeletut tagaajamist ning lõpuks jooksuetapi vältel pani oma paremuse maksma, tehes ülikiire jooksu.

rsz_edmonton-elitewomen--web-msj_32
Edmonton ITU Grand Final naiste esikolmik

Meeste võistlus

Seekordsel etapil oli oma tippvormis britt Alistair Brownlee, kes küll üldarvestuses poodiumikohtade peale ei võistelnud, kuna naases keset hooaega pikalt vigastuspausilt. Brownlee jaoks algas võistlus koheselt hästi, väljudes veest kolmandana ning rattaetapil sõitis ta koos kahe konkurendiga peagrupil eest. Jooksma siirdudes oli vahe jälitajatega piisavalt turvaline ning keegi tema liidrikohta jooksuetapil kordagi ei ohustanud.

Tagapool toimus aga võimas heitlus MM-sarja esikolmiku meeste vahel – ühes grupis olid Jonathan Brownlee, Javier Gomez ja Mario Mola. Neist viimane, Mola, alustas jooksuetappi koheselt ülikiirelt, joostes esimesed 5 km ajaga 14:40 ning sai kogu jooksu ajaks kirja tugeva aja 29 min 49 sek.

Esimesena jäi Molast maha Jonathan Brownlee ja lõpusirgel raputas Mola oma kandadelt ka nüüdseks neljakordse maailmameistri Javier Gomeze.

Teine ja kolmas koht kindlustasid hispaanlastele ka kaksikvõidu MMi üldtabelis.

 

rsz_del_0265
Alistair Brownlee võitjana lõpujoont ületamas

Meeste tulemused

Naiste tulemused

Tekst: Triatloniportaal | Martin Meri
Fotod: triathlon.org | ITU Media