ITU (rahvusvaheline triatloni liit) avaliksutas täna 2014 hooaja  World Triathlon Series (WTS) ja World Cup (WC) võistlussarjade auhinnafondid

Sel aastal on ITU tõstnud WTS võistluste auhinnafondi ca 2.2 miljoni dollarini. Sellega on WTS  maailma suurima auhinnafondiga triatlonivõistluste sari, tehes sellest kindlasti ka ühe atraktiivseima sarja osalejate jaoks.

World Cup sarja auhinnafondi tõsteti mullu lgi 300 000 USD võrra ja see aasta jäeti summa samaks. World Cup sarja auhinnarahad on ca 1 miljon dollarit. ITU presidendi Marisol Casado sõnul suurendati auhinnafondi, et  rõhutada uut struktuuri, kus maailmameistriks tulemiseks peab sportlane osalema viiel WTS etapil. Niiviisi üritatakse motiveerida ala tippe osalema sarja kõigil etappidel.

Hooaja finaalüritusel Edmontonis on võitjate auhinnafond 280 000 USD. Lisaks kaetakse ka reisikulud kohalikele alaliitude neile sportlastele, kes võistlevad Edmontoni ja Stockholmi etapil.

2014 ITU WTS sari saab alguse Uus-Meremaal 05-06.04 toimuva Aucklandi etapiga. Esimest korda ajaloos on kavas kaheksa etappi, kusjuures kaetud on kõik viis kontinenti. Sel aastal teevad sarjas debüüdi Chicago ja Cape Town etapid. 2014 ITU maailmameistrid kroonitake hooaja finaalüritusel Edmontonis 26ndal septembril.

Tekst: Martin Meri | Triatloniportaal