Saabuval nädalavahetusel peetakse järjekordne ITU MM-sarja etapp, seekord Londonis ja võisteldakse sprindidistantsil.Nnagu tavaks saanud, on Londonis stardis alati nimekaim seltskond nii naiste kui meeste arvestuses.

Mehed
Meestest asuvad võistlustulle senine teiste seas ka MM-sarja valitseja hispaanlane Javier Gomez, hooaja algul kaks sprindivõistlust võitnud Mario Mola, olümpiamedalistidest vennad Brownleed ning hooajal mitmeid poodiumikohti võtnud Richard Murray.

Kui viimased neli aastat on Londonis võitnud kas Alistair Brownlee või Javier Gomez, siis seekord võib olukorda muuta senisest erinev võistlusformaat, kuna võisteldakse esmakordselt sprindidistantsil (750m/20km/5km). Hooaja algul peetud kaks MK etappi, mis olid samuti sprindid, võitis Mario Mola. Seega tuleb meeste seas arvestada eelkõige kolme-nelja favoriidiga: vennad Brownleed, Javier Gomez ja Mario Mola.

Naised
Kuna stardis on kõik ala suurnimed, sealhulgas ka vigastusest paranenud olümpiahõbe rootslanna Lisa Norden, siis võib poodiumikohtade nimel oodata tulist võitlust. Favoriidiks on kindlasti eelmise etapi võitja Gwen Jorgensen, kes on tuntud ülikiire jooksjana, kuid kodupubliku eest hästi esineda soovivad britid Helen Jenkins ja Jodie Stimpson soovivad kindlasti oma sõna sekka öelda.

ITU WTS sarja  neljas etapp peetakse Londonis 31. mail. Tegemist on MM-sarja etapiga, mis läheb maailmameistrivõistluste arvestusse. 2014 maailmameistrid selguvad hooaja finaaletapil Edmontonis.

Tekst: Triatloniportaal | Martin Meri
Foto: Triathlon.org | ITU Media