Möödunud hooaja maailmameister Javier Gomez võttis pühapäevasel World Triathlon Series´i avaetapil konkurentide ees veenva võidu, kulutades Aucklandis toimunud olümpiadistantsi läbimiseks 1:54:13.

Kaks nädalat tagasi ITU sprindietapil oma kaasmaalase Mario Mola paremust tunnistama pidanud Gomez oli seekord olümpiadistantsil  maailmameistrile omases vormis ning võttis juba kolmandat aastat järjest Aucklandi etapilt võidu. Oma suurimat rivaali, britti Jonathan Brownleed, edestas ta 20 sekundiga.

„Järjekordne hea võistlus Uus-Meremaal. Tundsin ennast terve võistluse jooksul suurepäraselt,“ väljendas Gomez oma rahulolu Aucklandis saavutatud võidu üle. „Jooksurajal püüdsin Jonathani eest juba varem ära minna, kuid ta oli heas vormis ja ei lasknud sellel sündida. Viimasel ringil siiski tundsin, et mul on üks käik veel varuks, ning pigistasin endast kõik välja mis võimalik,“ kirjeldas hispaanlasest võidumees võistluse otsustavaid hetki.

Kahe nimekaima triatleedi selja taga võttis huvitava pöörde aga heitlus kolmandale kohale, kus peaosa mängis Austraalia kolmik koosseisus Dan Wilson, Ryan Bailie ja Aaron Royle. Õlg õla kõrval kuni viimase kilomeetrini koos jooksnud trio lõhenes lõplikult alles finišisirge eel, mil tugevaim spurt aitas võidule 2012. aasta U23 maailmameistri Aaron Royle´i. Vahe võitjaga oli kolmanda koha mehel 1:36 .

Naiste arvestuses asus hooaja MM tiitlijahti juhtima inglanna Jodie Stimpson. Distantsi 2 tunni 8 minuti ja 34 sekundiga läbinud Stimpson edestas teisena lõpetanud saksa triatleeti Anne Haugi 25 sekundiga.

Nagu möödunud hooajalgi, sai sakslannale saatuslikuks tema nõrk ujumine, mis lubas tal 40 km pikkusele rattarajale minna alles 50 sekundit liidergrupist hiljem. Tugeva rattasõiduga ennast medalikonkurentsi tagasi pedaalinud Haugil oli rattarajal abi ka konkurentide ebaõnnest, kui eessõitvas grupis kaotasid kukkumise tagajärjel väärtuslikku aega sellised suurfavoriidid nagu Gwen Jorgensen, Charlotte McShane ja Katie Hursey.

Haarava võistluse kolmandana lõpetanud inglanna Helen Jenkinsi ajaks märgiti lõpuprotokolli 2:09:10.

 

Tekst: Triatloniportaal