Eile avati Järva-Jaani triatloniga sellesuvine Eesti triatlonihooaeg. Soojal ja päikesepaistelisel suvepäeval olid triatlonisõbrad kokku saanud kauni Järva-Jaani järve ääres Kesk-Eestis.

Esimesena startisid noored B ja A vanuseklassi võistlejad ning harrastajad, kelle  distantsiks oli 375m ujumist, 10km rattasõitu ja 2,5km jooksu. Selle distantsi üldvõit kuulus noored B vanuseklassi võistlejale Gert Martin Savitschile (Tabasalu Triatloniklubi). Talle järgnesid noored A vanuseklassi võistlejad Lars Sebastian Antoniak (21 CC Triatloniklubi) ja Oskar Hein (Tabasalu Triatloniklubi).  Neidudest oli kiireim noored B vanuseklassi võistleja Liis Kapten (21 CC Triatloniklubi/Tr1Hards). Liisile järgnesid Meri-Lill Plagnaud (HiKoTri) ja Etriin Etverk (Vinni VAK).

Võistluspäeva teises stardis olid lapsed, kel tuli läbida 150m ujumist, 4km ratast ja 1,2km jooksu. Poistest võitis lastedistantsi Karl-Eric Ott (Ujumise Spordiklubi), kellele järgnesid Kalmer Kiiver (Yess) ja Gustav Karl Metspalu (TUK). Tüdrukute üldesikolmikusse kuulusid Karola Viinapuu (Audentes), Nora Lehtme (Tabasalu Triatloniklubi) ja Emma Elise Neier (Ujumise Spordiklubi).

Järva-Jaani triatloni põhivõistlus peeti sprindidistantsil. Kuna rattadistantsil oli tuulessõit lubatud, võis oodata põnevat heitlust esikoha nimel. Rattadistantsil moodustus neljaliikmeline juhtgrupp, mis püsis koos rattasõidu lõpuni. Jooksurajal pandi jõudude vahekord kohe esimesel kilomeetril paika. Põhivõistluse üldvõit kuulus veenvalt Johannes Sikule (21CC Triatloniklubi/Tr1Hards), kellele järgnesid Armin Angerjärv (Yess/Tr1Hards) ja Karl Mell (21 CC Triatloniklubi/Tr1Hards). Johannes lausus peale võistlust rahulolevalt, et teine vahetusala õnnestus hästi, tänu millele sai väikese vahe sisse ning oli kindel tunne jooksma minna.

Naistest võitis põhivõistluse juuniorite vanuseklassi kuuluv Hanne Grete Hanvere (21CC Triatloniklubi/Tr1Hards), kelle jaoks oli see esimene karikaetapi võit absoluutarvestuses. Hanne Gretele järgnesid Paula-Brit Siimar (Ujumise Spordiklubi/21CC Triatloniklubi) ja Anette Zukker (Yess). Hanne Grete sõnul oli eesmärk esimesena veest välja tulla ning koos Paula-Britiga ratast sõita ja jooksus võit koju tuua.

Nii Johannes Siku kui Hanne Grete Hanvere treener Marko Albert ütles peale võistlust, et on õpilaste sooritustega rahul: “Olemata jäid rumalad eksimused, mida hooaja esimesel võistlusel tavaliselt ikka juhtub.”

CREO Eesti Triatloni karikasari jätkub juba 13. juunil Valgjärve triatloniga.

TULEMUSED

Tekst: ETL
Foto: Mallor Malmre