Täna Kanadas Mont-Tremblantis toimunud Ironman 70.3 osalejate nimekiri oli ehk üks tugevamaid läbi aegade ja tagatud oli põnev ning haarav võistlus. Maailma üks enim tituleeritud triatleete ja elav legend hispaanlane Javier Gomez näitas, et talle ei leidu vastast ka pikematel distantsidel, võites poolpika Ironmani (Ironman 70.3) maailmameistrivõistlustel esikoha. Nii meeste kui ka naiste arvestuses olid kiireimad olümpiadistantsi taustaga triatleedid: meeste esikoha võttis juba mainitud Gomez ajaga 3:41:30, talle järgnes Pekingi olümpivõitja sakslane Jan Frodeno (+41 sek). Naistest võttis võidu Poodiumi viimasele astmele tõusis Suurbritannia esindaja Tim Don, kes kaotas võitjale juba enam kui kolm minutit.

Gomez alustas võistlust võimsalt, kui väljus veest esimesena (aeg 22:09). Järgnenud rattaetapil möödusid temast küll mitmed konkurendid, kuid kõigil neil oli teada, et nädala eest oma neljanda ITU maailmameistritiitli kindlustanud ja Edmontoni finaaletapil 10 km alla 30 minuti jooksnud Gomezi jooksukiirus on klass omaette.

Rattarajalt naases Gomez alles 10. kohal, kuid kogu esikümme mahtus vaid napi poole minuti sisse. Jooksuetapi esimestel kilomeetritel liikus liidripositsioonile rattalt neljandana tulnud Jan Frodeno, tagant lähenes ka Gomez. Oodatud duell kahe tituleeritud ITU triatleedi – Gomeze ja Frodeno vahel lahenes hispaanlase kasuks. Need kaks meest tegid ka päeva kiireimad jooksuajad, läbides poolmaratoni (21,1 km) vastavalt 1:09:28 (Gomez) ja 1:10:36 (Frodeno).

Naiste arvestuses tegi taaskord tugeva esituse selle distantsi Euroopa meister šveitslanna Daniela Ryf, edestades lähimat konkurenti kahe minutiga. Käesolev võit oli talle juba kuues järjestikune.Möödunud kaheksa nädala sisse mahub kaks Ironmani võitu, lisaks  Teise ja kolmanda koha saavutasid Jodie Swallow Suurbritanniast ja kodupubliku ees võistelnud Heather Wurtele.

Tekst: Triatloniportaal | Martin Meri
Foto: triathlon.org | ITU Media