Endine F1 maailmameister Jenson Button veedab aega Tais Phuketis asuvas Thanyapura Sports and Leisure Club’is ja valmistub eesoelvaks Malaysia GP’ks.

Kui teised sõitjad puhkavad või või võtavad vabamalt, siis Button teeb tõsiseid triatlonitreeninguid koos oma sõbra ja kahekordse Hawaii Ironman’i võitja Chris  “Macca” McCormack’iga.

Button on tulnud Taisse aklimatiseeruma ja kuumuse ning niiskusega harjuma. Tema sõnul on treenimisest sarnases kliimas palju abi, seda eriti võidusõidu viimasel 15 ringil ja otsustavatel momentidel, kus määravaks saab sõitja vastupidavus ja keskendumisvõime.

Jenson Button on tuntud tugeva harrastustriatleedina olles võistelnud paljudel suurtel võistlustel üle maailma. Tema heategevusfond, Jenson Buton Trust, korraldab Inglismaal ka triatloni, eesmärgiga koguda raha vähivastaseks võitluseks. Loomulikult osaleb ta võistluse patroonina ka ise. Eelmine aasta saavutas ta seal kõrge 17. koha sadade hulgas.

Viimastel päevadel on ta Tais vägagi suurte koormustega treeninud, sõites ühel päeval rattaga 60km ning pärast seda ujudes. Järgmisel päeval 110km ratast pluss ujumine pärastlõunal. Pea iga päeva sisse on mahtunud kaks treeningut.

Button on öelnud, e t tema üheks eesmärgiks on võistelda Hawaii Ironman’il pärast oma võidusõitja karjääri lõpetamist.

 

Tekst: Triatloniportaal