Suurbritannia esindaja Jodie Stimpson ja hispaanlane Javier Gomez võitsid ITU MM-sarja teise etapi Cape Town’is.  Nii Stimpson kui ka Gomez suurendasid konkurentide ees oma edumaad MM-tiitli arvestuses, võites teise etapi järjest.

Naised

Seekordse võiduga andis Jodie Stimpson kõigile mõista, et on käimasoleval hooajal peamine pretendent MM-tiitlile. Pärast rattetapi jooksma suundudes kuulus Stimpson 12-liikmelisse liidergruppi ja kui esialgu tundus, et seekordne võistlus kujuneb sarnaseks eelmise, Auckaland’i etapi  omaga, siis Stimpsoni kaasmaalane Helen Jenkins arvas teisiti ning läks liidriks. Kahekordne ITU maailmameister Jenkins möödus Stimpson’ist 5km märgi juures, pärast mida vahetus liidrikoht nende vahel korduvalt. Viimasel 500’l meetril leidis Stimpson endas veel ühe lisakäigu ja spurtis finišisirgele esimesena ning võttis oma hooaja teise võidu.

Võitja kommentaar võistlusele: ” Kui Helen (Jenkins) minust esimest korda möödus, siis mõtlesin ainutl sellest, kuidas teda mitte eest lasta ning kõigest väest järel püsida. Sel hetkel oli mul enesetundes madalpunkt ning võitlesin, et liidril kannul püsida. Võistluse edenedes enesetunne paranes ja lõpukilomeetril tundsin, et mul on vee üks lisakäik varuks.”

Mehed

Javier Gomez astus võiduga suure sammu lähemale saamaks läbi aegade teiseks meheks, kes tulnud neljakordseks ITU maailmameistriks. Seekordne võit oma suure rivaali, britt Jonathan Brownlee üle tuli kergemalt, kui Aucklandi etapil. Nagu tavaks saanud, tegi Gomez otsustava kiirenduse, kui joosta oli veel 4km ning Brownlee ei suutnud temaga kaasa minna.

Teiseks jäänud Brownlee tunnustas võitjat tugeva soorituse eest ning mainis, et ei andnud taaskord Gomez’e mõttu välja, et võidu nimel kaasa rääkida.

 

 

Tekst: Triatloniportaal | Martin Meri

Fotod: Mallor Malmre |  Scanpix