Kaidi Kivioja alustas eile oma hooaega Austraalias triatloni maailmakarikaetapil Mooloolaba triatloni sprindidistantsil, kus sai 15. koha ajaga 1:02.50.

Kivioja ujus 750 m ajaga 9.25, sõitis 20 km jalgrattal ajaga 32.01 ja jooksis 5 km ajaga 19.02. “Olen kindlasti paremini võistelnud, aga on ka palju halvemaid päevi olnud. Üks minut kaotust ujumises, keerulistes oludes, suurte lainete ja hoovusega ei ole minu kohta kõige hullem. Rattas suutsin seda vahet hoida, aga minu grupp ei teinud väga head koostööd ja ma pidin enamuse tööst üksi tegema. Jooks kannatas seetõttu ja oma jooksukiirusega ei ole üldse rahul,” ütles Kivoja Jooksjale.

“Start on nüüd hooajale antud ja tean, kus mu vorm hetkel on. Olen tänaseks uue grupiga USAs treeninud kolm kuud, aga see on liiga lühike aeg, et imesid oodata, aga ma liigun kindlasti õiges suunas. Uus võimalus paremini võistelda on juba kahe nädala pärast Uus-Meremaal New Plymouthi MK-etapil,” lisas Kivioja.

Triatloni võitis austraallanna Emma Jeffcoat koguajaga 59.35. Kokku lõpetas 32 startinust võistluse 28 triatleeti. Võistlus toimus küllaltki palavates oludes, sest õhusooja oli triatloni ajal 27 kraadi ja vee temperatuur 29 kraadi.

Tekst: Triatloniportaal
Foto: Mallor Malmre