Kahepäevase Pärnu triatlon Weekendi põhisündmused – ETL karikasarja II etapp ja kross-triatloni Eesti MV toimusid tormi tõttu kõik ühel päeval. Korraldajad suutsid kogu laupäevase planeeritud võistluspäeva pühapäevaks ümber korraldada ning rohkem kui 300-le triatlonisõbrale suurepärase spordipeo pakkuda.

Suvepealinna tiitli vääriliselt säras pühapäeval Pärnus päike ja tormist polnud jälgegi. 18-kraadine veetemperatuur võimaldas kalipsoga ujuda ning möödukas tuul tegi võistlemise mõnusaks.  

Pärnu Jõe triatloni ETL karikaetapi noorte ja harrastajate distantsi (0,375+10+2,5) võitis Sander Aavik noorte B klassi kiireimate, Gregor Rasva ja Rasmus Boiseni ees. Kiireim A klassi neiu Mari Mai Ruus lõpetas üldkokkuvõttes viiendana ja kiireim B klassi neiu Liis Kapten 11.-ndana.

Samal distantsil võistelnud kross-triatleetidest läbis raja kõige kiiremini soomlane Jarmo Rissanen. Eesti MV arvestuses olid parimad Kristo Prangel, Rait Pallo ja Max Sander Laane. Kiireim naine oli lätlanna Kristiana Maskava.  Eesti MV arvestuses võitis naistest juunior Raileen Lelle.

Sprindidistantsi (0,750+20+5) võitis Johannes Sikk ajaga 56.36. Minutiga kaotas talle Armin Angerjärv ja pooleteise minutiga Karl Mell. Kiireim naine Katrin Zaitseva finišeerus 1 tunni 3 minuti ja 49 sekundiga üldkokkuvõttes 16.-ndana.

Lastedistantsil (0,150+4+1) tulid oma vanuseklasside võitjateks Arseni Loginov ja Juuli Marie Mikker, Erik Mäesepp ja Adele Roop, Rasmus Maddison ja Arabella Raie.

Tekst: ETL
Foto: Mallor Malmre