Möödunud hooaja lõpus USA’s oma karjääri teise Ironmani võitnud Kirill Kotšegarov asub see aasta võistlustulle selge plaaniga pigistada endast välja maksimum ja kvalifitseeruda maailmameistrivõistlustele Hawaii Ironmanile.  Hooaja avastart pole enam kaugel, uurisime Kirillilt kuidas on kulgenud ettevalmistus ja milline on võistlusgraafik ning kas näeme teda ka augustis Ironman 70.3 Otepää stardis?

Mis on planeeritud hooaja avastardiks? Miks langes valik just neile võistlustele (rajaprofiil, teenitavad Kona punktid)?

Veebruari lõpus lendan USA poole. Esimeseks stardiks on 10. aprillil poolpikk Ironman Texas 70.3 ja viis nädalat hiljem, 14. mail juba täispikk Ironman Texas. Viimase näol on tegu Põhja-Ameerika meistrivõistlustega, mis tähendab suuremat punktisaaki ja auhinnaraha. USA’s  viibides käin ühtlasi ka märtsi keskel Phoenixi tuuletunnelis oma rattasõiduasendit korrigeerimas.

Milline on selle hooaja võistlusgraafik, mitu Ironman ja mitu Ironman 70.3 võistlust? Kas Eestis ka võistelda plaanid?

Juhul kui asjad lähevad plaanipäraselt, oselen tänavu kahel Ironman’i võistlusel – Texas ja Hawaii. 70.3 osas on praeguseks kindel juba mainitud Texas 70.3 ja suure täenäosusega ka kodumaine Otepää 70.3. Seni oleme treener Jüriga võistlused paika pannud kuni esimese Ironmanini. Edasised võistlused sõltuvad Texase tulemusest, misjärel teeme võistlusplaanis korrektuure vastavalt vajadusele.

Kuidas hindad oma võimalusi pääseda Hawaii Ironman’ile? Kas kvalifikatsioonipunktide hetkeseis on hea?

Punktide seis oleks hea juhul,  kui oleks kvalifikatsioon käes, seega ligi 3500. Mul on vaja ennast veel tugevalt tõestada hooaja esimeste startidega.

Kuidas on kulgenud ettevalmistus ja treeningud? Kus oled treeninud, millistes laagrites viibinud?

Hetkel lõpetan viimast koormusnädalat Lanzarotel kus olen juba kuuendat nädalat. Seejärel suundun viieks päevaks Austriasse Red Bulli testimiskeskusesse, et saada ülevaade oma hetkeseisust. Veebruari lõpus veedan mõned päevad kodus ja siis ootab pikk võistlus- ja treeningreis USA’sse, kus plaanin viibida kuni mai keskpaigani.

Millisel alal tunned end praegu kõige nõrgemalt/tugevamalt?

Kogunenud väsimusega on raske öelda, millisel alal kuidas ennast tunnen. Hetkel on kõik raske ja iga trenn väike eneseületus. Aga nagu Jüri Käen ütles, mul on jäänud vaid mõni aasta, mille vältel saan ennast füsioloogiliselt veel arendada.  See annab tugevat motivatsiooni, et näha, kaugele suudan oma kehalised võimed viia.

Kirilli intervjueeris Martin Meri
Foto: Kirill Kotšegarov erakogu