Oma selleaastase võistlushooaja avab saabuval nädalavahetusel Kirill Kotšegarov, kes stardib Ironmanil Lõuna-Aafrika Vabariigis.  Triatloniportaal vestles Kirilliga, mismoodi on kulgenud ettevalmistus ja millised on hooaja plaanid ning eesmärgid.

Milline on olnud ettevalmistusperiood?
Tähtsaimaks pean, et seni olen püsinud vigastusteta ja kõik vajalikud treeningtunnid said kogutud. Jooksurajal ja ujulas tunnen end kiiremana kui kunagi varem.  Mõnevõrra üllatuslikult on kõige suuremaks küsimärgiks rattasõiduvõimekus.  Hiljutise rattavahetuse tulemusena pean harjuma ka uue sõiduasendiga.
Selleaastane ettevalmistus sai tõsisema alguse jaanuari lõpus kui lendasin viieks nädalaks Lanzarotele.  Üldises plaanis olid nauditavad treeningnädalad ja laagriga kogunes üle 150 treeningtunni. Pärast tuttavat Lanzarotet liikusin edasi vormile viimast lihvi andma Küprosele. Tegemist on minu jaoks uue kohaga ja muljed olid igati positiivsed.  Suurepärased treeningtingimused triatleetidele.
Liitusid möödunud aastal Belgia klubiga? Kuulda on olnud, et asjaajamine pole olnud kõige sujuvam?
Tõsi ta on, et kõik pole nii ilus ja muretu, kui esmapilgul tundub.  Eelmise aasta alguses liitusin tõesti Belgia klubiga.  Jutt oli ilus, plaanid võimsad ja toetajad uhked. Esimesed kuud olidki lootustandvad: testid Bakala akadeemias, meeskonna laager Hispaanias, tasemel treening- ja võistlusvarustus. Kõige selle eest olen Club Shifting Gears’ile väga tänulik.  Püsis lootus, et peale esimest sisseelamisaastat lähevad järgnevad sujuvamalt, lubati koguni  kolme aastast lepingut. Aga möödunud kuud on olnud kurvad.  Praegu on olukord, kus mul ei ole treening- ega võistlusratast, sisuliselt kogu varustus, mis pidi tulema meeskonnalt on tulemata, lennupiletid Lõuna-Aafrikasse ostmata, meeskonna manager on kadunud ja ei vasta mailidele ega kõnedele jättes kõik meeskonna poisid omapead. Võtsin vastu otsuse lahkuda klubist ja jätkata iseseisvalt.
Ilmselgelt on selline olukord stressitekitav, kui varustust pole. Mismoodi hetkel olukord lahenenud on?
Soetasin vajamineva varustuse isiklikest säästudest. Võtan seda kui  investeeringut ise endasse ja seega pole mõtet stressata kui konto jääb natuke tühjemaks.  Seda eriti siis, kui kuuled kõrvalt Küprosel treenivate Ukraina triatleetide muresid. Poisid ei saa koju minna sest seal käib sõda. Seega minu mured tunduvad siin kohatud.
Kindlasti oled avatud ka uutele sponsoritele ja toetajatele?
Eks hädas olles on sõbrad ikka abiks. Kuna tiimiga tekkinud olukord on veel väga värske ja võistlusstart ukse ees,  siis sponsorite otsimisega pole jõudnud tegeleda, kuid olen avatud uutele pakkumistele.
Milliseks kujuneb hooaja kalender peale Ironman South-Africa?
Nagu mainitud, siis hooaja avan Lõuna-Aafrika Vabariigis Ironmaniga. Esialgsete plaanide kohaselt võistlen sel hooajal veel ka Ironman UK’l, kus möödunud aastal olin kolmas. Lisaks Ironmanidele on plaanis võistelda ka kolmel Ironman 70.3 võistlusel (poolpikk distants) ning Eesti meistrivõistlustel olümpiadistantsil. Hooaja peamiseks eesmärgiks on kvalifitseeruda Hawaii Ironmanile, millega ka hooaeg kulmineeruks. Kuid võistlusplaane ei saa kunagi 100% kindlaks lugeda sest alati võib ette tulla ootamatusi, mis teevad plaanides korrektuure. Näiteks eelmisel hooajal, kui olin valmistunud Ironman Lake Tahoeks, selgus vahetult enne starti, et võistlus jäetakse ära. Põhjuseks õhu saastatus piirkonnas levivate metsatulekahjude tõttu.
Kirill stardib  pühapäeval, 29.03 Ironman South-Africal – võistlusel, mille puhul on tegemist Aafrika meistrivõistlustega. See tähendab rohkem Hawaii punkte, rikkalikumat auhinnafondi ja eelpool toodud asjaolude tõttu on oodata ka tugevamat konkurentsi.  Soovime Kirillile edukat võistlust ja tugevat hooaega!
Tekst: Martin Meri |Triatloniportaal
Foto: Mallor Malmre | Scanpix