Täna Suurbritannias Boltonis toimunud Ironmanil saavutas Kirill Kotšegarov tugeva lõpuga kolmanda koha ajaga 8:51:01. Prantslasest võitjale Cyril Viennot´ile kaotas Kotšegarov 6 minutit ja 51 sekundit.Viimastel võistlustel konkurentidele ujumisetapil aega kaotanud Kotšegarov tegi seekord tubli ujumise väljudes veest kaheksandana (aeg 51min 14 sek) kaotades ujumise parimatele nelja minutiga. Rattarajale suundudes asus ta oma positsiooni kiirelt parandama ja tõusis peagi neljandale kohale.  Ratta lõpuks õnnestus küll positsiooni koha võrra parandada, kuid ees olid tugevat sõitu teinud võistluse hilisem võitja Cyril Viennot ja belglane Axel Zeebroek, kelle edu Kirilli ees oli 10 minutit.

Jooksuetapi alguses möödus Kotšegarovist Joerie Vansteelant ning see tähendas hetkel esimesena poodiumist ilma jäämist. Jooksu edenedes vähenes ka vahe kolmanda kohaga ning poolel maal liikus Kirill taas kolmandal positsioonil.

Jooksudistantsi teise poole algul tuli tagant elu parimat võistlust tegev britt Joe Skipper, kes möödus nii eestlasest kui ka teisel kohal liikuvast Axel Zeebroekist. Poodiumile jõudmiseks tuli Kirillil kõik mängu panna ning seda ta ka suutis, möödudes 5km enne lõppu Zeebroekist. Kotšegarovi maratoni aeg 02:55:41 oli päeva paremuselt teine ja jäi alla vaid teise koha saanud Joe Skipperile.

Võistluste kolmas koht annab vajalikku punktilisa, et kvalifitseeruda tänavustele Ironmani maailmameistrivõistlustele Hawaiil. Enne tänast võistlust paiknes Kotšegarov Hawaii Ironmani pingereas 77. kohal, tabeli 50 parimat kindlustavad omale koha MM’il. Lähipäevil, pärast ametlike tulemuste avaldamist, selgub ka tema positsioon MM’i pingereas.

Meeste esiviisik:

1 Viennot, Cyril (FRA) PRO 8:44:10 +00:00
2 Skipper, Joe (GBR) PRO 8:48:12 +04:02
3 Kotsegarov, Kirill (EST) PRO 8:51:01 +06:51
4 Zeebroek, Axel (BEL) PRO 8:53:37 +09:27
5 Vansteelant, Joerie (BEL) PRO 8:58:06 +13:56

Tekst: Triatloniportaal | Martin Meri
Foto: Mallor Malmre | Scanpix