Kirill Kotšegarov tegi selle aasta esimese stardi pühapäeval 6.aprillil Texases toimunud poolpikal triatlonil. Ironman 70.3 Texas võistluse lõpetas Kirill ajaga 3:50:53 ja saavutas kuuenda koha.

Võistluspäeva algus ei olnud just paljulubav, avaalal – ujumises väljus Kirill veest alles 27ndana, kaotus esimestele oli pea neli minutit. Kirillil kulus 1,9km ujumisdistantsi läbimiseks 27 minutit ja 33 sekundit.

Rattarajal hakkas Kirill enda positsiooni oluliselt parandama. Päeva neljas rattaaeg ( 2:04:44) tõstis ta jooksuetapi alguseks esikümne hulka ning 21 km pikkusele jooksudistantsile läks Kirill teisest vahetusalast juba seitsmendana.

Päeva lõppalal 21. kmpikkusel  jooksuetapil tegi Kirill tublit tööd,  jooksuajaga 1:15:47 parandas ta kohta veel ja lõpetas võistluse kuuendana.

Texase 70.3 Ironmani võitjaks tuli austraallane Richie Cunningham, kes edestas võistlust pikka aega juhtinud ameeriklast Brandon Marshi. Cunninghami võiduajaks oli finišis 3:46.11, teiseks jäänud Marsh järgnes talle ajaga 3:46:26 ning kolmandana lõpetanud võitja kaasmaalane Leon Griffin ajaga 3:48:42. Naistest oli parim Sofie Goos Belgiast.

Järgmise stardina on Kirillil kavas 17. mai Lanzarote Ironman, kus võimalus punktilisa koguda, et sügisel Hawaii Ironmanile kvalifitseeruda.

Maailmameistrivõistluste punktitabelis on Kirill hetkel 57.kohal 1635 punktiga.
Esimene kvalifitseerumise voor lõppeb juuli lõpus, kui edetabeli parimad 40 meestriatleeti kindlustavad endale pääsme Ironman distantsi maailmameistrivõistlustele.

 

Tekst: Triatloniportaal