Homme teeb oma selle hooaja avastardi Kirill Kotšegarov USA’s Ironman 70.3 sarja kuuluva Texase etapil. Kirilli sõnul on raja profiil lihtne, kuid võistluse teeb eeldatavalt raskeks üsna karmid ilmaolud.

Triatloniportaal toob lugejateni, kuidas Kirillil ettevalmistus kulgenud on ja mis teda eelinfo põhjal võistlusel ees ootab.

Veetsid hiljuti mitu nädalat Lanzarotel, kas jäid sealse ettevalmistusega rahule? Kuidas on kulgenud üleüldine ettevalmistus hooajaks ja ka eesolevaks võistluseks?

“Lanzarotel viibisin ainult 16 päeva, eelnevalt olin kaks nädalat Benidormis. Tööd sai tehtud palju ja ilma suuremate probleemideta. Sellega sai laotud korralik vundament tulevasteks võistlusteks.”

Millised on tingimused võistluspaigas, ega midagi nii karmi pole oodata nagu sügisel Lake Tahoe võistlusel?

“Väidetavalt on praegune ilm siin võrreldav talviste kuude ilmaga. Võistluspäevaks lubab 23 kraadi, vihma ja äikest. Seega olud tulevad rasked, aga mitte ekstreemsed.”

Sa näid eelistavat raskema profiiliga radasid, kas ka Texase rada liigitub raskete hulka?

“Texase rada on lihtne ainult mõne kurviga. Raskeks teeb selle tuul, mis paneb kergemad jooksjad raskematesse oludesse. Antud võistlus sai valitud just ajalise sobivuse, mitte profiili pärast.”

Liitusid hiljuti Belgia profitiimiga. Milles seisneb nendepoolne tugi? Kas treeningute osas nõustab sind endiselt Jüri Käen?

“Töötan Jätkuvalt Jüri Käeniga. Belgia klubi poolt on minu võistlusvarustus ja kaetud on ka vistlustega seotud kulutused.”

Millised on edasised plaanid? Mis on järgmine võistlus pärast Texast? Kas saabuval hooajal saab sind ka Eestis võistlemas näha?

“Praeguseks on plaanid ainult Lanzarote IMini. Selle tulemusest oleneb kuidas minu hooaeg edaspidi välja näeb. Juhul,  kui olen Lanzarote IMiga kvalifitseerunud Hawaiile, näeb mind kindlasti ka kodumaal võistlemas.”

 

Võistlust saab jälgida ja Kirillile kaasa elada www.ironman.com lehel toimuva ülekande kaudu.

 

Tekst: Triatloniportaal