Marko Alberti võistlushooaeg sai ööl vastu pühapäeva alguse Austraalias Geelongis, kus Ironman 70.3 sarja kuuluval Geelongi poolpikal triatlonil õnnestus tal hea jooksuga välja võidelda viies koht.

Tugeva ujujana tuntud Alberti jaoks algas võistlus talle omaselt hästi, kui ta 1,9 km ujumisetapilt esimesena vahetusalasse sööstis. Rattarajal eraldusid peagi kolm meest, kelle hulgas ka võistluse tituleerituim mees, viiekordne triatloni maailmameister Craig Alexander. Jälitajate grupp ühes Markoga püsis mõne minuti kaugusel.

21 km jooksuetapile suundus Marko üheksandalt positsioonilt, liidritest maas viis minutit. Ent sealt peale hakkas ta hea jooksu toel tasapisi, aga kindlalt võistlejaterivis ettepoole liikuma. Lõppaeg 3:54:48 andis lõpuks viienda koha. Võistluse võitis Craig Alexander ajaga 3:46:26.

Marko ise võttis võistluse kokku järgmiselt: “Pingutus oli täpselt selline nagu ma soovisin ja rohkem mul välja panna ei olnud. Koht? Loomulikult oleks soovinud kõrgemale pürgida, kuid täna olid neli meest tugevamad.”

Treeningud Austraalias jätkuvad ja kui kõik sujub plaanipäraselt, siis järgmise stardina on plaanis 22.märtsil juba poole pikem distants Ironman Asia-Pacific Championship Melbourne.

Tekst: Triatloniportaal
Foto: Mallor Malmre | Scanpix