Marko Albert saavutas Uus-Meremaa Ironmanil oma karjääri esimese täispika triatloni võidu. Tema võiduajaks 8 tundi 17 minutit ja 33 sekundit. Esimene Euroopast pärit Uus-Meremaa Ironmani võitja 14 aasta jooksul. Võistluste kommentaatoritelt sai Marko hüüdnimeks “The Beast from the East”

Ujumisetapilt väljus Marko veest esimesena, tal kulus Taupo järves ujutud 3,8 km pikkuse distantsi läbimiseks 46 minutit ja 10 sekundit.

Eriti hea meel on Marko võimsa rattadistantsi läbimise üle! Rattaetapil hakkas peagi sündmuste käiku dikteerima 10-meheline juhtgrupp, kuhu kuulusid lisaks Markole ka hea ratturina tuntud prantslane Romain Guillaum, Uus-Meremaa Ironmani 10-kordne võitja Cameron Brown ning möödunud aasta võistluse parim Bevan Docherty.
180 km pikkuse rattadistantsi teisel poolel asus Marko gruppi vedama ja peagi rebis end grupist lahti ning hakkas konkurentide ees aegamööda oma edu suurendama. Rattaetappi aeg 4:36:42 andis teise vahetusalasse sisenemisel järgnevate ees juba 6-minutilise edu.

Jooksuraja esimesel poolel moodustus tagaajajatest ohtlik uus-meremaalaste kolmik Brown, Docherty ja Terenzo Bozzone, kes püüdsid Markole järele jõuda. Kõige visam jälitaja oli, juba 10-kordne võistluse võitja Brown, kes jooksis lõpuks ka päeva parima jooksuaja, aga sellest ei piisanud, et Markot sel võistlusel võita.

Ajaga 8:17:33 triumfeeris Marko oma elu esimese ironman distantsi võitu võttes, lõpuks  edestas ta teisena lõpetanud Cameron Browni 4 minuti ja 21 sekundiga. Kolmas oli Bozzone. Võistluse suurfavoriit, möödunud aasta esikohamees Bevan Docherty katkestas 20 km enne lõppu.

Naistest võitis Uus-Meremaa Ironmani ülekaalukalt Meredith Kessler. Rajarekordiga 9:08:45 lõpetanud ameeriklannat ei pidurdanud isegi rattakummi lõhkemine, mille vahetamisega paari minuti jagu aega kaotsi läks.

Võistluse tulemustega saate tutvuda SIIT

Võit andis Markole vajaliku punktilisa, mis tänase seisuga tõstab Marko Hawaii Ironman’ile kvalifitseerumise edetabelis 17. kohale. Edetabelit saab vaadata siin: Kona Pro rankings.
Esimene kvalifitseerumise voor lõppeb juuli lõpus, kui edetabeli parimad 40 meestriatleeti kindlustavad endale pääsme Ironman distantsi maailmameistrivõistlustele. Täpsem info kvalifitseerumise reeglite kohta: IM Qualifying.

 

Tekst: Triatloniportaal


Lisa kommentaar