Tihti on kestvussportlastel pikkadel treeningutel lisaenergia saamiseks kaasas söögipoolist. Valik selleks on lai, mõned eelistavad kaasa võtta puuvilju (õunad, banaanid), pähkleid või muud tavatoitu, teised jällegi spetsiaalseid spordienergia tooted.  Üheks variandiks on tarbida batoone. Triatloniportaal võttis luubi alla Maximi energiabatoonid ning anname siinkohal ülevaate senisest kogemusest.

Maxim Energy Bari on viis erinevat maitset: karamelli, õuna-kaneeli, soolase pähkli, jogurti-banaani ja šokolaadiküpsise maitselised. Meie väikese testrühma (4 inimest) kollektiivseks lemmikuks kujunes just soolase pähkli maitseline batoon, mis erineb enamustest konkurentidest oma tõeliselt hea ja teistsuguse maitse poolest. Tõeline vaheldus, kui saad sportimise ajal midagi soolast! Kuid kindlasti on see arvamus subjektiivne ja inimeste maitse-eelistused on erinevad.

Olles katsetanud-proovinud väga palju erinevaid batoone, sealhulgas enamus Eestis müüdavaid ja lisaks mujal tuntud, kuid meil mitte saadaval olevaid batoone, tuleb tõdeda, et Maximi toodang on TOP3 seas! Oma maitse poolest meenutab ta vähe spetsiaalset spordibatooni ja enam tavalist küpsist. Batoon on hõlpsalt näritav ja manustatav ning seda süües ei teki nn “saepuru” söömise tunnet. Seega on Maxim Energy Bar igati sobilik energiasnäkk pika kestvustrenni või pikkade võistluste vahepalaks.

Tekst: Triatloniportaal
Foto: Maxim