Austraalias alanud ITU MK-sarja hooaeg jätkus  Uus-Meremaal New Plymouthi sprindietapiga, kus parimaks osutus taaskord Mario Mola võiduajaga 52 minutit ja 30 sekundit. Nädala varem peetud Mooloolaba MK-etapil võidutsenud hispaanlase jaoks oli New Plymouthi võit seda magusam, et konkurentide hulgas oli võistlustules ka tema kaasmaalasest MM-sarja tiitlikaitsja Javier Gomez, kes ületas lõpujoone seekord teisena, võitjast kolm sekundit hiljem.

Nagu paljudel varasematel MK-etappidel tavaks, oli just neljakordne maailmameister Gomez see, kes jooksurajal tempot tegema asus. Aga seekord suutis Mola tema kannul püsida ning 5 km jooksudistantsi viimasel tagasipöördel kaasmaalasest ette liikuda. Finišisirge silme ees, leidis Mola veel ühe täiendava  lisakäigu, millest kokkuvõttes ka piisas, et oma nimekam kaasmaalane kolme sekundiga alistada.

Portugallane Joao Silva finišeerus tugeva jooksu toel kolmandana, võitjast 26 sekundit hiljem. Hispaania ja Pürenee poolsaare ülemvõimu New Plymouthil aitas neljanda kohaga kindlustada veel kolmas hispaanlane Fernando Alarza.

Naiste arvestuses saatis edu ameeriklanna Katie Hurseyt, kes möödunud nädalase Mooloolaba etapi teise koha vahetas  võidu vastu. Sarnaselt Mario Molaga pani ka Hursey oma paremuse just jooksurajal maksma ning võttis oma karjääri kolmanda ITU etapivõidu ajaga 57 :27 .

Hursey järel pidasid haarava finišiheitluse Uus-Meremaa esindaja Andrea Hewitt ja möödunud hooaja teisena lõpetanud inglanna Jodie Stimpson. Kodupubliku kaasaelamisest tiivustatuna õnnestus Hewittil ühesekundilise eduga teisena finišeeruda, samas kui Stimpson pidi leppima kolmanda kohaga.