Triatlonihooaeg käib maailmas täistuuridel. Möödunud nädalavahetusel oli Ironman sarjas eriti võistlusterohke. Kokku peeti viis Ironman 70.3 võistlust.

Ironman 70.3 Switzerland
Šveitsis oli suurepärane päev kohalikul sportlasel Daniela Ryf’il, kes mitte ainult ei võitnud vaid purustas senise rajarekordi enam kui 8 minutiga. Meestest võidutses sakslane Boris Stein.
Daniela Ryf, kes on valitsev Euroopa meister poolpikal distantsil, tegi ülivõimsa esituse. Veest väljus Ryf teiseina, 7 sekundit pärast ujumise spetsialisti  Céline Schärer’it ning rattale jõudes algas Ryf’i võimas soolo. Jooksma minnes oli ta edu lähimate konkurentide ees ligi 12 minutit. Teiste seas oli tagaajajate hulgas ka valitsev olümpiavõitja Nicola Spirig. Ryf’i lõpuaeg 4:00:14, oleks peaaegu purustanud maagilise 4 tunni piiri. Teisena tuli üle lõpujoone Emma Pooley Suurbritanniast ja kolmandana olümpiavõitja Nicola Spirig.
Meestest võttis oma teisel katsel võidu  sakslane Boris Stein. Möödunud aastal pidi Stein pettuma, kuna võistlus katkestati maalihke tõttu hetkel mil ta oli liidripositsioonil. Seekordsel katsel läks kõik õnneks ja Stein võttis ihaldatud võidu.

Ironman 70.3 Switzerland tulemused:
Rappersvil-Jona, Šveits
01.06.2014
U 1.9km/ R 90km / J 21.1km

Mehed
1. Boris Stein (GER) 3:44:42
2. Ruedi Wild (SUI) 3:45:31
3. Mike Aigroz (SUI) 3:46:31
4. Ronnie Schildknecht (SUI) 3:47:42
5. Jan Van Berkel (SUI) 3:49:28

Naised
1. Daniela Ryf (SUI) 4:00:14
2. Emma Pooley (GBR) 4:12:01
3. Nicola Spirig (SUI) 4:21:17
4. Michelle Vesterby (DNK) 4:23:19
5. Alexandra Tondeur (BEL) 4:31:39

Ironman 70.3 Hawaii
Hawaii ‘l peetud poolpika võistluse võitsid Kanada esindajad nii meeste kui naiste arvestuses. Meeste seas võitis suure ülekaaluga Brent McMahon, kes edestas lähimaid konkurente koguni 19 minutiga, naiste  võitjaks krooniti tema kaasmaalane Angela Naeth, kes edestas oma lähimat konkurenti kolme minutiga.
Võistlusel osales ka sel hooajal tippspordist loobunud kolmekordne Hawaii Ironmani võitja Craig Alsexander. kes finišeeris teisena (+7min võitjast hiljem), kuid diskvalifitseeriti vale riituse kasutamise tõttu. Võistlusel oli ujumisetapil kalipso kasutamine keelatud ja Alexander kasutas varrukatega triatlonisärki, mis oli reeglite järgi samuti keelatud. Alexander’i sõnul “võtab ta omale kogu vastutuse, kuna ta lihtsalt polnud reeglist teadlik”.

Ironman Raleigh 70.3
Võistluse võitsid ameeriklased Matt Chrabot ja Amy Marsh mõlemad ca minutilise eduga lähimate konkurentide ees.
Meeste seas oli haarav võitlus poodiumikohtade  pärast võitja, teiseks jäänud Lionel Saunders’i ja kolmandana lõpetanud Callum Millward’i vahel. Chrabot tegi kiire ujumise ja rattaetapi, jooksus olid konkurendid kiiremad, kuid kahe eelneva alaga saavutatud edumaa oli piisav, et võistlus võita.

 
Tekst: Triatloniportaal | Martin Meri
Foto: Delly Carr | Triathlon.org | ITU Media